Влада не зацікавлена у розслідуванні справи Гонгадзе. На суді тхне вередюками, а убитого журналіста перетворюють у фетіш

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.09.2007 16:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3742

У потерпілій стороні судового процесу у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе вважають, що Президент Віктор Ющенко має вишукати засоби для того, щоб розслідування у справі Гонгадзе було об’єктивним і дійшло логічного завершення.

Про це сьогодні на брифінгу сказала адвокат вдови вбитого журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, - повідомляє кореспондент «proUA».

При цьому сама Мирослава Гонгадзе зазначила, що в неї складається враження, що ніхто у владі не зацікавлений у доведенні до кінця розслідування у справі вбивства Гонгадзе.

Адвокат Теличенко вважає, що Президент має вплинути на тих, хто відповідає за хід розслідування.

«Що повинен зробити Президент? – ви знаєте, змінювати Генпрокурора можна дуже багато разів, це не обов’язково вплине на ефективність розслідування. Якщо для працівників прокуратури актуальним є не лише закон, а також міжособисті стосунки, залежність від них, - то, звичайно, у Президента позиція є дуже важка», - сказала Теличенко.

«Але в кожному разі Президент є Президент, і відповідальність, в кожному разі, в підсумку саме на ньому і саме через це від нього залежить знаходити ті засоби, які би забезпечили це( об’єктивний перебіг розслідування і доведення його до кінця – ред..)», - додала Теличенко.

Теличенко зауважила також, що приміром, Президент не допустив присвоєння судді, яка закрила справу проти генерала Олексія Пукача та зняла підписку про невиїзд, звання заслуженого юриста України.

Вона також зазначила, що з огляду на те, що суд над виконавцями вбивства таки йде і з огляду на колосальні напрацювання слідства щодо замовників та організаторів злочину, є можливість злочин розкрити.

Від “Аратти”: ми добре пам'ятаємо як на кістках Георгія будували своє політичне майбутнє Олександр Мороз, головний самооборонець Юрій Луценко, як Президент Ющенко публічно на весь світ заявляв, що розкриття цього зухвалого злочину та покарання злочинців - справа його честі. При чому - він обіцяв, що суд на злочинцями буде публічний. Пам'ятаєте?

І що далі? А далі - на гумці закритого, від громадян, судового процесу, влада потихеньку спускає злочин у забуття. Хтось, на цьому зробив блискучу політичну кар'єру, хтось продовжив на якийсь час своє політичне життя, хтось отримав високі погони і посади... Проте, чим далі - тим збільшується підозра, що на лаві підсудних опинилися чергові вередюки, які знають про злочин хіба що із газет та від власних слідчих. А про замовників - зовсім не йдеться. Мабуть скоро слідча група випроводжетиме на пенсію перших своїх колег, і не важливо, що справа на мертвій точці, у безнадійних висяках.

Важливо, що влада сподіваєтьсяна те, що громадськість і колеги забудуть про Георгія, що поступово його вдасться перетворити у примітивний фетіш, на кшталт Павліка Морозова.

І даремно! Ми заявляємо, що ніколи не відступимо. На цій справі двже поховоав себе, як політик, Леонід Кучма. Така ж доля може очікувати й Віктора Андрійовича, якщо він не виконає свого публічного слова!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.