Подорожчання продуктів харчування спричинило масові страйки. Італіський уряд заздрить українському

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.09.2007 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3752

Близько половини італійців підтримали “макаронний” страйк, що пройшов на заклик асоціацій із захисту прав споживачів.

Вони закликали італійців хоча б на один день відмовитися від найулюбленішої страви, в знак протесту проти подорожчання продуктів.

За їхніми підрахунками ціна продуктового кошика тільки за серпень виросла на 30%, повідомляють EuroNews.

Виробники борошняних виробів стверджують, що незважаючи на ріст цін на пшеницю, немає продукту, що коштував би дешевше макаронів.

Але споживачі їм не вірять: "Якби ситуація з цінами на продукти не змінилася, як говорять представники харчової промисловості, італійським родинам не довелося б заощаджувати, відмовляючись від покупки інших товарів: взуття, одягу, машин, холодильників".

Одним з гасел "макаронного" страйку став заклик "відмовитися від макаронів сьогодні, щоб їх залишилося більше на завтра". Стимулом підтримки акції протесту і того щоб люди не йшли в магазин, повинні були стати безкоштовні пачки спагеті.

Не усі змогли хоча б на один день перебороти "макаронну залежність". І, здається, таких виявилося навіть більше, ніж страйкарів.

Від “Аратти”: в Україні, як неодноразово повідомлялося раніше, триває цінова війна уряду проти народу. І - нічого. І захист прав споживачів мовчить, і профспілки ніби води у рот набрали...

Більш того, нині, розкручуючи передвибочі лохотрони, урядовці, прямо у очі громадянам брешуть про віртуальні соціальні досягнення. І, попри реальність, якщо вірити соціологічним агіткам, близько третини українців вештають усюди із локшиною на вухах.

Уявляєте, як італійські урядовці заздрять януковичам!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.