Європа може визнати дострокові вибори недемократичними

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.09.2007 01:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3757

Якщо після дострокових парламентських виборів влада продовжуватиме конфліктувати, в Україні поновиться небезпечна політична криза.

Таку думку висловив директор українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге, виступаючи на міжнародній конференції щодо якості виборів.

Перевибори парламенту не розв’яжуть довготривалу структурну кризу української політики, переконаний Ніко Ланге. Він вважає, що конфлікт владних еліт після 30-го вересня поновиться, оскільки політики свідомо дискредитували судову систему, яка б могла поставити крапку у цьому протистоянні.

«Дуже велике значення має те, як відбудуться вибори – за демократичними стандартами, чи ми повернемося до подій, які були типовими до 2006 року», - наголошує представник Фонду Конрада Аденауера.

На його думку, день голосування не є показником, чи демократично в Україні проходять вибори. Ланге констатує, що проаналізувавши хід передвиборної кампанії, стають очевидними проблеми з прозорістю при висуненні кандидатів у народні депутати, реєстрацією партій, їхнім фінансуванням, перевіркою та контролем результатів голосування. Все це, на переконання експерта, не відповідає міжнародним демократичним стандартам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.