Президент Ющенко публічно визнав, що портфелі ділилися не в національних інтересах і вибачився за політиків перед виборцями

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.09.2007 23:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3762

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що лише формування у Верховній Раді VI скликання коаліції демократичних сил забезпечить проведення в державі радикальних економічних та соціальних реформ, спрямованих на покращення життя людей.

Про це він сказав сьогодні на зустрічі з громадою Дрогобиччини, закликавши виборців мати активну позицію щодо елекції 30 вересня і неодмінно реалізувати своє конституційне право на вільне волевиявлення, повідомляє прес-служба.

«Ми як нація, як українська громада все повинні зробити, щоб вибори 30 вересня відбулися», – сказав Ющенко, наголосивши, що йдеться не про «вибір персон, а вибір нашого курсу».

«Перспективу українському розвитку може дати демократична більшість у парламенті», – переконаний Президент.

Саме тому він звернувся до громадськості із закликом проголосувати та, можливо, вибачити політикам за ті процеси, що відбувалися серед українських демократів протягом року – півтора. На думку Глави держави, йшлося «про гризню, зраду, взаємне поїдання, примхи чиїхось приватних інтересів, портфелів над національними інтересами».

«Це те, що серйозно вдарило по українським демократам», – сказав Віктор Ющенко. «Я переконаний, «Наша Україна – Народна Самооборона», БЮТ та ряд інших політичних сил, які сьогодні змагаються за право бути в парламенті, зробили висновки з того, що відбулося», – підкреслив Президент.

Він висловив сподівання, що «більше зрад не буде – ні в уряді, ні в українському парламенті, ні в українській владі».

У своєму виступі Глава держави відзначив, що Україна є, безумовно, державою європейського вибору, про що свідчить і значне зближення наших відносин з ЄС за рік – півтора. «Але щоб говорити про європейський рівень, у тому числі нашого життя, ми повинні говорити про європейське ставлення до закону», – сказав Президент. У цьому контексті він особливо виділив актуальність теми скасування депутатської недоторканності та подальшого обмеження пільг і преференцій для влади. «Ми починаємо цю дискусію – ми її виграємо», – наголосив Віктор Ющенко, закликавши громадськість також бути активними у цьому питанні.

Тема рівності перед законом, підкреслив Президент, є ключовою у ефективній боротьбі за подальше зміцнення української демократії.

Наступними кроками, за його словами, мають бути усвідомлення потреби реформи місцевого самоврядування, реформування освітянської та медичної галузі, реалізація ряду соціальних ініціатив.

«Я переконаний, що до моїх соціальних ініціатив приєднаються всі політичні сили, які будуть в українському парламенті», – сказав Глава держави.

Ключовими кроками, які слід реалізувати, починаючи з 2008 року, Президент назвав підвищення мінімальної зарплати до 500 грн. вже з 1 січня та запровадження Єдиної тарифної сітки. Ці дії, вкотре наголосив Ющенко, дозволять підвищити рівень зарплат працівників багатьох категорій приблизно до 37%. У цьому контексті Президент також нагадав про свої пропозиції щодо підтримки багатодітних родин, дітей-сиріт, пенсіонерів. «Сумніву немає – ми реалізуємо ці ініціативи, але для цього в парламенті повинна бути, можливо в перше за 16 років, сформована демократична більшість», – зазначив Глава держави. На його переконання, йдеться про політиків, які дбають про національні пріоритети, «мають український дух».

«Безумовно, ми змінимо, відродимо країну – перш за все, її національний характер та економічний розвиток», – додав Віктор Ющенко.

Перебуваючи із робочою поїздкою на Львівщині, у Дрогобичі Президент України також вручив п’ятьом інвалідам ключі від автомобілів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.