Фірташ-Калиновський зник з поля зору правоохоронців

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.09.2007 23:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3763

Екс-пасинок Дмитра Фірташа Сергій Калиновський залишив приватну клініку “Біофармтех”, де лікувався після ДТП, у якій загинули двоє людей.

Це "Українській правді" підтвердили в самій клініці.

Водночас начальник департаменту по зв'язках із громадськістю МВС Костянтин Стогній повідомив "УП", що охорона з Калиновського була знята ще кілька місяців тому за рішенням суду.

"Йому був змінений запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд", - відзначив Стогній.

За інформацією "УП", підписку про невиїзд підписував не сам Сергій Калиновський, а його брат Олександр Калиновський і мама Марина Фірташ.

"Ми говорили, що рішення суду про зміну запобіжного заходу було недоцільним. Міліція не могла його охороняти - нас обвинувачували в порушенні прав громадян. Де зараз знаходиться обвинувачуваний, нам невідомо. Відповідно до закону, він має право пересуватися тільки в межах Києва", - підкреслив Стогній.

За його словами, на даний момент справою займається міська прокуратура Києва. "Якщо він не буде приходити на допити, міліцію можуть зобов'язати заарештувати обвинувачуваного", - повідомив начальник департаменту по зв'язках із громадськістю МВС.

Стогній відзначив, що після ухвалення рішення суду, міліція ще якийсь час знаходилася на території клініки на прохання керівництва "Біофармтех".

Разом з тим, брат Сергія Калиновського - Олександр Калиновський повідомив "УП", що йому невідоме місцезнаходження обвинувачуваного.

"Я сам поза межами Києва. Я сам не в курсі, що там сталося. У Києві буду тільки післязавтра. Доти ніяких коментарів не буде", - відзначив він.

Як повідомлялося раніше, Калиновський вже намагався виїхати за межі України “на лікування”, що позбавило б слідство можливості проводити із ним слідчі дії. Однак, ні суд, ні прокуратура такого дозволу тоді не дали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.