Подарунок від шкідників-мерів уболівальникам: На Олімпійському ЄВРО-2012 заборонено

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.09.2007 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3769

Президент УЄФА Мішель Платіні надіслав главі Федерації футболу України Григорію Суркісу лист, у якому забороняє проводити матчі Євро-2012 у Києві на стадіоні НСК Олімпійський.

Платіні підкреслив, що будівництво поруч зі стадіоном торгово-розважального центру обмежить місткість стадіону.

"Стадіон - через обмежену місткості і простору для руху - не зможе приймати матчі Євро-2012, - написав Платіні - Сьогоднішня інфраструктура і нові будівельні роботи навколо Олімпійського вже в найближчому майбутньому приведуть до подальшого зменшення кількості доступних місць на трибунах.

Часткове блокування виходів зі стадіону й евакуаційних запасних проходів, а також обмежена зона для руху людей навколо арени значно підвищують загрозу безпеки вболівальників. Отже, висновок однозначний: стадіон - з його обмеженою місткістю і простором для руху - точно не зможе приймати матчі Євро-2012".

Глава УЄФА закликав Суркіса з допомогою органів державної влади забезпечити вирішення проблем, зв'язаних із проведенням матчів Євро-2012 на Олімпійському.

Раніше УЄФА вимагав знести торгово-розважальний центр, на що директор ТРЦ Сергій Овчинніков заявив, що будівництво комплексу ніяк не вплине на проведення матчів турніру.

Земля під забудову біля стадіону Олімпійський була віддана рішенням столичної влади на чолі із Омельченком. Коли футбольна горомадськість намагалася протестувати, пельки затикали типу “експертними висновками міжнародних експертів”, які стверджували, що за правилами УЕФА будівництво не заважає проведенню міжнародних матчів.

У фінальному голосуванні за право проведення Євро-2012 спільна заявка України і Польщі була кращою, ніж заявки Угорщини та Хорватії (спільно), а також Італії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.