Увага! “Діти Кучми” готують Мукачево-2. Цього разу - у Харкові

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.09.2007 15:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3771

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький заявляє, що Харків стає центром застосування чорних піар-технологій.

«Застосування такої кількості чорного піару та деструктивних технологій, яку ми бачимо на прикладі Харкова, спостерігалося, здається, тільки під час так званих «мукачівських» виборів», - сказав він.

«Фальшиві листівки та запрошення на зустрічі з політиками, псевдо-продуктові пайки, факельні ходи, анонімний компромат, телефонні погрози та залякування активістів, а також інші винаходи «чорних» піарників останні кілька тижнів стали нормою для харківського виборця. Все це робиться, швидше за все, для посилення апатії серед харків’ян, що призведе, за задумом організаторів, до зниження явки на виборчі дільниці. Що, у свою чергу, відкриє грандіозні можливості для фальсифікації результатів голосування», - вважає Голобуцький.

Голобуцький також зазначив, що подібні технології, в основному, використовуються для дискредитації представників опозиційних партій і блоків.

«У більшості випадків «чорнуха» спрямована проти БЮТ і, меншою мірою, проти НУНС. Але замовники такого «компромату» не розуміють, що він працює проти них самих. Як, скажіть, на електорат БЮТ може вплинути фальшива листівка, у якій якась націоналістична організація привселюдно підтримує Тимошенко, тому що вона нібито «змете з української землі москалів, жидів та інших «чужородців»? І це при тому, що БЮТ у Харкові очолює Олександр Фельдман, котрий ніколи не приховував своє єврейське коріння», - зазначив він.

Крім того, заступник директора АМС вважає, що виборча кампанія у Харкові та області може закінчитися зривом виборів.

«Вся ця метушня може закінчитися дуже жалюгідно, - сказав він. - Коли міська влада зрозуміє, що чорні технології не працюють, вона може зважитися на радикальні заходи: знищення виборчої документації, погроми дільниць, масове, публічне викидання бюлетенів і як результат - зрив виборів у Харкові. Я вважаю, що зараз журналісти, громадські організації, міжнародні спостерігачі, а також представники правоохоронних органів повинні приділити Харкову максимальну увагу».

Нагадаємо у Мукачево, напередодні виборів Президента, відбувалися місцеві вибори мера. Під час цих виборів влада Кучми-Медведчука намагалася відпрацювати силовий сценарій. Місто було переповнене криміналітетом, який під керівництвом "бугрів" влаштовував погроми на виборчих дільницях, знищуючи бюлетені.

В самій мерії також не обійшлося без кровопролиття: міліція та нардепи від СДПУ(О) били нардепів від НУ та спостерігачів, які намагалися перевірити, як зберегаються бюлетені.

Напередодні перерахунку результатів голосування виборців, мішки із бюлетенями було викрадено. Крадіями міліцейске керівництво цинічно назвало двох бомжів, один із яких раптово помер, а іншого виправдало слідство.

Вже після обрання Президентом Ющенка ГПУ була вимушена порушити кримінальну справу за фактами погромів та фальсифікації виборів. За цією справою як організатори масових безладів притягнуті до кримінальної відповідальності: екс-губернатор Різак, Дьяченко, як організатор викрадення бюлетенів, Дерновий - колишній начальник мукачівської міліції, Паульо, відомий як кримінальний авторитет “Чалий”. До речі, гопник Чалий був правою рукою соціал-демократа(О) Різака у Закарпатській області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.