Цінова війна. Передвиборча агітація від Рудьковського-Козака

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.09.2007 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3772

Державна адміністрація залізничного транспорту Укрзалізниця заявляє про 185,3 мільйонів гривень збитків від пасажирських перевезень у червні-серпні 2007 року і вважає за необхідне збільшити тарифи в 2-2,5 рази.

Як повідомив начальник Головного пасажирського управління Укрзалізниці Леонід Лобойко, сума збитків цього року перевищує показник минулого року на 21,9 мільйона гривень.

У цілому за січень-серпень збитки Укрзалізниці склали 2 434,576 мільйона гривень, із них 1 402 мільйони гривень - збитки від перевезень дальнього сполучення й 1 031 мільйон гривень - від перевезень приміського сполучення.

Не дивлячись на це Лобойко зазначив, що Укрзалізниці вдається зберігати перевищення темпу зростання доходів від пасажирських перевезень щодо темпу зростання витрат.

"На сьогоднішній день, за 8 місяців ми дотримуємося закону економіки, тобто темп зростання доходів перевищує темп зростання витрат", - сказав він.

Лобойко додав, що витрати на пасажирські перевезення за 8 місяців склали 4,599 мільярда гривень, із них 3,417 мільярда гривень від перевезень дальнього сполучення і 1,181 мільярда гривень - приміського повідомлення.

"Якщо сьогодні стабілізуються ціни на всі витратні частини, то десь у 2-2,5 рази потрібно підвищити тарифи", - попередив Лобойко.

Він додав, що якщо витрати на пасажирські перевезення збільшуватимуться, то ціну потрібно буде підіймати ще більше ніж на 50%.

Нагадаємо, що на початку вересня Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР, Салоніки, Греція) надав Державній адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниці) кредит на суму $26 млн.

У кінці липня Укрзалізниця і Barclays Capital Bank підписали угоду про залучення дебютного синдикованого кредиту на суму $550 млн., організатором якого виступив банк.

Крім того, в серпні ВАТ ЛК Укртранслізінг уклав з Укрзалізницею договори на загальну суму 5 млрд. гривень на оновлення парку рухомого складу в 2007 році.

Виникає питання, чи насправді настільки збиткові пасажирські перевезення? А може хтось робить збитковість штучно та набирає кредитних зобов'язань, під “банкрутство” та прихватизацію?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.