Вчені вивчають, що ж таке впало із неба?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.09.2007 18:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3784

Співробітник перуанського інституту ядерної енергії Ренан Рамірес повідомив про те, що група експертів, обстеживши після падіння метеорита кратер, замість радіації виявила лише сполуки сірки й миш’яку.

Фахівці зазначають, що відсутність радіації в районі падіння передбачуваного метеорита виключає гіпотезу, яка розглядалася раніше, про те, що впав штучний супутник Землі. Рамірес вважає, що саме сильний удар, який супроводжувався значним підвищенням температури, і став причиною того, що з ґрунту потрапили в повітря отруйні речовини - сірка й миш’як.

Однак, фахівець з метеоритів Урсула Марвін, не заперечуючи даного припущення, все-таки сумнівається, що удар був здійснений саме метеоритом, який діє занадто поверхово, щоб вибити стільки газів з ґрунту.

Слід зазначити, що випари безпосередньо біля кратера настільки сильні, що один з дослідників відчув себе погано, незважаючи на захисну маску. З огляду на ці факти, поліція огородила кратер. Також у селі Каранкас був створений спеціальний пункт медичної допомоги, куди звернулося вже більше двохсот людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.