Цушковці гамселили українців. За їхнє право не бачити ідолу російської імператриці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.09.2007 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3788

Сьогодні біля пам’ятника Катерині II в Одесі відбулася бійка між представниками українського козацтва та міліцією. За організацію акції протесту проти встановлення пам’ятника російській імператриці затримано св'ященика.

Сьогодні близько 250 представників українського козацтва, намагалися прорватися крізь кордони міліції до пам’ятника засновникам міста, центральною фігурою якого є Катерина II.

Підрозділи МВС, усього близько 300 чоловік, оточили Катерининську площу, на якій встановлено монумент. Міліціонери намагалися не допустити до пам’ятника козаків. До місця акції протесту прибули також бійці спецпідрозділу Беркут.

На шевронах козаків значились позначки Січ-Поділля, Тернопільський кіш тощо. Як повідомляє заступник начальника головного управління МВС Едуард Добринін, козаки прибули із Волині, Хмельницька, Черкас, Івано-Франківська, Миколаєва, Луганська - всього близько десяти різних підрозділів.

Вони вишикувались на Приморському бульварі, протестуючи проти встановлення пам’ятника Катерині II, який вже зранку охороняли кордони міліції. Козакам вдалося прорвати загорожу, проте просунутися далі їм завадила міліція.

Козаки мусили залишити площу, після чого вирушили під стіни міськради Одеси. Саме міські депутати прийняли рішення про встановлення монументу.

Наразі козаки вимагають виходу до них мера Одеси Едуарда Гурвіци. Загалом обстановка спокійна. Українське козацтво вимагає знесення пам’ятника засновникам Катерині II.

Як повідомлялося, наприкінці серпня на Катерининській площі встановили пам’ятник засновникам Одеси, центральною фігурою якого є Катерина II, у композиції також фігури Григорія Потьомкіна, Платона Зубова, Йосипа Дерибаса і Франца Деволана.

Однак відкриття монументу, заплановане на День Одеси 2 вересня, було відкладено через реконструкцію площі, що триватиме ще близько місяця. Через заплановане відкриття пам'ятника на день Одеси не приїхав Президент Віктор Ющенко. "Мені немає що робити на відкритті пам'ятника російській цариці!", - наголосив Президент. Тоді ж запрошена на святкування співачка Лоліта (Мілявська - Ред.) послала Віктора Ющенка: "Одесу не вдалося ні закопати, ні розкопати. І якщо керівництво країни дозволяє собі якісь неправильні дії, то давайте пошлемо його на..." Після чого виконала пісню "Пошлю його на...".

Низка громадських організацій активно виступили проти встановлення пам’ятника російській імператриці Катерині II.

Як повідомлялося раніше, 2 вересня біля приміщення Одеської обласної ради було побито учасників зібрання, зокрема активістів ВО “Свобода” та громади “Просвіта”, що протестували проти встановлення монументу імператриці.

У результаті бійки між протестувальниками й активістами ГО Единое отечество було госпіталізовано 4 протестувальників, одного з них відразу ж доправили у реанімацію. Порушено кримінальну справу за фактом організованого побиття активістів Свободи та Просвіти


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.