Убивця двох людей Калиновський-Фірташ сховався на землі обєтованній?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.09.2007 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3789

Журналісти Української правди провели власне розслідування: де зараз знаходиться Калиновський-Фірташ, який нещодавно втік із лікарні.

За данними джерел УП, підслідний втік від правосуддя, оскільки слідство отримала переконливі докази його винуватості.

Однак, за висновками журналістів УП, міліцейське слідство керувалося далеко не бажанням встановити істину та покарати злочинця. Як виявилося, наполегливість “стражів правопорядку” має цілком матеріальну природу: майнову суперечку між колишнім подружжям Фірташів. І загроза кримінального покарання сина, повинна була б змусити колишню дружину Фірташа відмовитися від матеріальних зазіхань в обмін на... Не важко зрозуміти і хід думки замовника, і неупередженість стражів правопорядку.

Втім, попри це - факт події злочину є очевидним. Навіть для не фахівця. Бо так ущкодити машини можна тільки рухаючись на перешкоду на великій швидкості, яка значно перевищує 70 км/год. Як і очевидна нерішучість слідства, яке вже котрий місяць пробуксовує на місці, імітуючи спроби взяти покази у підслідного. Це в той час, коли тисячі українців, за менші гріхи піддаються нелюдським тортурам у міліцейських буцегарнях.

За данними джерел УП, Сергій Калиновський-Фірташ наразі може знаходитися у Ізраїлі, куди втік за підробним паспортом громадянина Росії Карякіна. Із столичної він втік за дпомогою двох невстановлених осіб і переїхавши у Одеську область, нелегально пертнув державний кордон.

Журналісти з'ясували також ще одну цікаву подробицю: підслідний не розписувався у постанові слідчого про невиїзд із Києва. Замість нього під постановою розписалися мати і брат. При чому, перед тим, слідство навіть і не намагалося провести незалежну психіатричну експертизу, аби підтвердити чи спростувати заключення лікарів платної клініки про неможливість його брати участь у слідчих діях за станом здоров'я. Ця експертиза нібито була проведена пізніше.

Втім, родичі і адвокат Калиновського-Фірташа, наполягають на тому, що не знають про його місце знаходження. А його брат вважає те, що Сергій Калиновський-Фірташ втік у Ізраїль - плітками, при тому, що не може пояснити, де ж саме він знаходиться.

Як повідомлялося раніше, 30.05 Калиновський-Фірташ рухаючись по бульвару Шевченка на великій швидкості скоїв наїзд на автомобіль ВАЗ, який був прикаркований. В результаті ДТП загнуло двоє людей: водій ВАЗу та дівчина, яка знаходилася у машині правопорушника.

15.09. Калиновський-Фірташ утік із лікарні. Наразі його оголошено у внутрішньодержавний та міжнародний розшук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.