Перед виборами міністри завжди не вбачають причин підвищення цін. А після виборів?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.09.2007 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3796

Міністерство житлово-комунального господарства прогнозує збереження тарифів на комунальні послуги для населення і підприємств у 2008 році на рівні 2007 року.

Про це повідомив міністр із питань житлово-комунального господарства Олександр Попов.

"Ніяких об'єктивних причин для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги на сьогоднішній день в Україні не існує", - сказав він.

За його словами, у наступному році з метою зниження вартості комунальних послуг міністерство розробляє ряд законодавчих документів спрямованих на впровадження енергозберігаючих технологій.

За словами Попова, впровадження даних технологій дозволить заощаджувати енергоресурси, втрата яких на сьогоднішній день складає в середньому 35%.

Міністр підкреслив, що головним завданням є модернізація галузі, заміна існуючого устаткування.

Попов також сказав, що підвищення тарифів не відбудеться, оскільки не планується підвищення цін на газ.

"Ціни на газ у наступному році рости не будуть...тому, що підземне сховище наповнене газом у повному обсязі і це дозволить не підвищувати тарифів", - сказав він.

У цілому на реформування галузі, заміну тепломереж і впровадження енергозберігаючих технологій, за оцінкою Попова, необхідно 4-5 років.

Відомство вказує на готовність до опалювального сезону 89,3% житлового фонду.

Також Попов прогнозує залучення 500 млн доларів від міжнародних фінансових структур у 2008 році.

"У наступному році ми плануємо залучити засоби міжнародних фінансових організацій у розмірі до 500 млн. доларів, які ми направимо на реформування галузі", - сказав Попов.

За словами міністра, зокрема, планується залучити кредити від Світового банку і Європейського банку реконструкції і розвитку. За словами Попова, частина цих засобів буде спрямована на впровадження енергозберігаючих технологій.

При цьому він зазначив, що строк окупності подібних проектів складає в середньому 1 рік.

У 2007 році Міністерству ЖКГ разом з Міністерством регіонального розвитку і будівництва державним бюджетом було виділено 4 млрд гривень.

Як повідомляло, Міністерство планує до 2008 року залучити 140 млн доларів кредиту Світового банку на реалізацію проекту Розвиток міської інфраструктури.

Від “Аратти”: цікаво, де саме Янукович знайшов цього проФФесора? Хоч би прадоподібно брехав, чи що.

По-перше, загальновідомо, що газосховища в Україні дійсно заповнені газом, але цей газ українському уряду не належить. Це - власність або “Газпрому”, або РУЕ, тобто фірташів, що одне й теж, що “Газпром”. При цьому, наявність їхнього газу в українських сховищах, аж ніяк не впливає на цінову політику монополістів.

По-друге, ціла низка російських керівників, пов'язаних із “Газпромом”, вже до закінчення переговорів із українською стороною(які ще офіційно не розпочиналися) заявляли про незначне підвищення цін на газ для українських споживачів, а Президент Путін - про значне.

По-третє, обслуговування іноземних кредитів також потребує коштів, при чому - неабияких. Звичайно - не з урядової кишені. До цього додаються фактори інфляції, яку діючий уряд вже практично не контролює та прогресуючої клептоманії на всіх ланках управління.

Цікаво, на кого розрахована міністерська локшина? На такого ж проФФесора?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.