Хто традиційно кричить: “Тримай злодія!?” Готуються масові фальсифікації під час голосування

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.09.2007 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3798

Юрій Костенко заявляє, що ПР готуються масові фальсифікації результатів виборів.

"Партія регіонів сама готує масовані фальсифікації під час позачергових виборів, але при цьому найголосніше кричить: «Тримай злодія!»", – наголосив під час перебування на Львівщині лідер Української народної партії, представник блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Костенко.

Так політик прокоментував заяви представників Партії регіонів про намір або не взяти участь у виборах, або масово оскаржити їхні результати.

"Парія регіонів не зійде з дистанції, але результат для неї навіть у Донецькій, Луганській областях та АР Крим не будуть райдужними", - прогнозує Костенко.

Причиною цього він називає "небажання виборців на сході, особливо малих підприємців та шахтарів, голосувати за Партію регіонів".

"Говорячи про фальсифікації, Партія регіонів сама готує масовані фальсифікації, бо в східних областях поки що не розвинута демократична політична система, а тому опонентам біло-синіх справді важко проконтролювати результати виборів", – зазначив Костенко.

При цьому лідер УНП нагадав, що "на виборах 2006 року саме Партія регіонів найбільшою мірою спричинилася до фальсифікацій результатів виборів у Донецькій, Луганській областях та АРК".

"Такий сценарій готується і на нинішні вибори», – вважає Юрій Костенко.

На його переконання, "розмови про масові фальсифікації, здатні впливати на результати виборів у загальнонаціональному масштабі, припиняться тоді, коли в Україні відбудеться становлення політичних партій в європейському значенні цього слова, - з розгалуженою мережею осередків на низовому рівні". "Поки ми маємо справу з віртуальними політичними проектами, які існують лише в телерекламі, до того часу зберігатиметься загроза, що результати виборів "встановлюватиме" або адмінресурс, або криміналітет", - зазначив Юрій Костенко.

Замість післямови. Схильність патрії Регіонів до фальсифікацій була доведена ще у 2004 році Вищою судовою інстанцією України. Проте, із невідомих причин, організатори та головні виконавці цього злочину - й по сьогодні безкарні. Хто сховався за депутатським статусом, а кого “відмазали" продукти розкладу кічмівської системи влади через тотальні корупційні зв'язки.

Але головне - не було помітно політичної волі Глави держави, аби Закон переміг. І ця історія буде повторюватися доти, поки державне керівництво буде згадувати про “чесні вибори” безпосередньо перед їхнім проведення. Доки приналежність до владної тусовки означатиме навіть не безвідповідальність. а давтиме право бути над Законом і над Суспільством.

Безкарність - завжди породжує ще більший злочин. Це - закон будь-якого суспільства. І ті, хто мовчки спостерігає, як злочинець коїть злочин - гірше за його співучасників, бо ніколи злочинець не зупиниться, поки не отримає те, на що заслуговує. А найефективніше, коли роблять це громадяни, які поруч, а не правоохоронці. Тоді, той хто має лихі наміри починає розуміти, що не залишиться безкарним. Це також закон людської спільноти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.