Іноземні інвестори чекають коли в Україні скінчиться ера уряду проффесіоналів

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 24.09.2007 19:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3799

Німецькі інвестори наступного року можуть вдвічі збільшити капіталовкладення в українську економіку за умови стабілізації політичної ситуації.

Про це в інтерв’ю «Німецькій хвилі» сказав представник бюро делегата німецької економіки в Україні Райнер Ківель.

Німецькі інвестори мають неабиякий інтерес до українського ринку, який інтенсивно розвивається. Передусім іноземці готові вкладати гроші в будівництво, лакофарбове виробництво, хімічну промисловість, виробництво техніки та сільське господарство.

Однак працювати тут бізнесмени з Німеччини погоджуються лише за сприятливого бізнес-клімату, який в Україні останнім часом різко погіршився, каже Райнер Ківель.

«Я знаю багато фірм, які протягом двох років чекають покращення політичної ситуації в країні. Тому ми сподіваємося на парламентські вибори та стабільний уряд, оскільки останні роки інвестиції не були надто великими. Наші інвестори вкладали здебільшого у банківський сектор та страхування, хоча зацікавлені інвестувати й у виробництво», - підкреслив Ківель.

За його словами, в Україні німецькі інвестори стикаються з проблемами через непрозору податкову систему, надмірну бюрократію, корупцію, рейдерство та непродуману систему сертифікації продукції.

Німецький представник наголосив, що вступ до СОТ та запровадження зони вільної торгівлі з країнами ЄС мають допомогти Україні залагодити ці питання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.