І знову регіоналів упіймали. Суд визнав, що Богословська публічно брехала про Тимошенко

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.09.2007 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3807

Суд визнав недостовірною і такою, що носить наклепницький характер інформацію, яку поширила кандидат у народні депутати від Партії регіонів Інна Богословська на прес-конференції 18 вересня.

Про це йдеться у рішенні Окружного адміністративного суд міста Києва, прийняте сьогодні близько першої години ночі за позовом кандидатів у народні депутати від БЮТ Тимошенко, Турчинова, Швеця і Яценка до Богословської про визнання її дій неправомірними.

За словами представника БЮТ у суді Володимира Пилипенка, суд погодився з позицією Юлії Тимошенко і Олександра Турчинова і встановив, що поширення відомостей, яке відбулося на прес-конференції 18 вересня, було здійснено Богословською без перевірки правдивості тієї інформації, яку вона проголошувала, і встановлено, що інформація, яку поширила Богословська про кандидатів у народні депутати, зокрема про Юлію Тимошенко і Олександра Турчинова, є недостовірною і носить наклепницький характер.

Суд встановив, що на момент проведення Богословською прес-конференції у неї не було жодних об’єктивних доказів, які б давали право проголошувати такі відомості.

«Хочу відмітити «професіоналізм» відповідачки Богословської, яка не спромоглася жодним чином юридично обґрунтувати свою позицію. Вона обґрунтовувала її виключно купою Інтернет-вирізок і якимись сумнівними книжками незрозумілого походження», - сказав Володимир Пилипенко.

Натомість БЮТ, за його словами, представив рішення судів останньої інстанції, які спростовували твердження Богословської.

«Відповідно до цього суд зробив висновок про те, що на момент прес-конференції жодного права висловлюватися таким чином Богословська не мала, оскільки відомості носять неправдивий характер», - сказав Пилипенко

«Суд також визначив, що протягом всієї прес-конференції Богословської поширювалися такі відомості як стосовно Турчинова, так і стосовно Тимошенко, і що характер, форма та зміст висловлювань чітко свідчать, що Богословська агітувала проти Блоку Юлії Тимошенко з порушенням закону», - додав він.

Як повідомлялося раніше, 18 вересня заступник міністра Юстиції України і член ПР Інна Богословська спочатку на прес-конференції, а потім в ефірі 5 каналу розповсюдила інформацію про те, що нібито ООН та Світовий банк внесли Лазаренка у рейтинг найбільших злодіїв, які обікрали свій народ. В контесті цієї брехні згадувалася і Тимошенко, яка нібито була його спільницею, коли очолювала ЄЕСУ.

Тепер у Богословської попереду іще один програшний суд на цю тему. Із Лазаренком і ВО “Громада”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.