Тимошенко впевнена: цього разу на Сході і Півдні громадянам не заважатимуть робити вибір

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.09.2007 21:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3812

В більшості східних і південних областях України демократичні сили отримають на дострокових парламентських виборах досить відчутне збільшення підтримки.

Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні на прес-конференції у Львові.

«Я думаю, що демократичним силам країна поставить високу відмітку», - сказала вона.

Юлія Тимошенко також наголосила, що для неї посада прем’єр-міністра не є метою.

«Мета – побудувати країну такою, якою ми хочемо її бачити – сильну, демократичну країну. Ми будемо разом з командою Президента боротися, щоб Україна ствердила свою незалежність і стала дуже потужною державою на європейських теренах», - сказала вона.

За оцінками лідера БЮТ, Партія регіонів на дострокових парламентських виборах отримає на 7-10% менше голосів.

Крім того, Юлія Тимошенко висловила переконання, що у парламенті БЮТ і «Наша Україна» будуть мати більшість. У той же час вона наголосила, що не отримала відповідь від Президента на питання яка коаліція буде створена: широка чи демократична.

Для того, щоб ніхто не першкоджав вільному волевиявленню громадян Блок Юлії Тимошенко на дострокових парламентських виборах буде використовувати систему потрійного захисту для протидії фальсифікацій і контролю за процесом голосування.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник Центрального виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов.

«Перший, відпрацьований нами на декількох виборчих кампаніях, так званий мобільний механізм збору результатів - тобто телефонний підрахунок голосів», - сказав він.

За словами Турчинова, на кожній виборчій дільниці спостерігачі від БЮТ будуть за допомогою телефонного зв’язку передавати дані протоколів на call-центр, а далі інформація буде надходити для обробки на центральний комп’ютер.

«Завдяки цьому механізму ми завжди отримували інформацію щодо результатів виборів значно раніше, ніж вона надходить до Центральної виборчої комісії», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що отримавши дані з 30% дільниць, «математичні програми, які відпрацьовані нашими фахівцями, дозволяють з точністю до 1% отримати результат в цілому».

Другий елемент, за словами Турчинова, – це електронний підрахунок голосів, «завдяки використанню якого ми хочемо отримати перевірку результатів».

«Наші члени ДВК і спостерігачі мінімально за нашим завданням повинні отримати 3 протоколи з мокрими печатками. Один із протоколі відразу направляється до районного або міського штабу і створюється його електронна копія. Електронна копія цього протоколу надсилається до нашого центрального комп’ютера, де обробляється і сортується», - повідомив керівник Центрального виборчого штабу БЮТ.

Турчинов підкреслив, що завдяки цій технології БЮТ буде мати «реальну, детальну інформацію». «Точність тут фактично 100%», - наголосив він.

Третій механізм, за словами Турчинова, - це збір протоколів з мокрими печатками.

«Один із протоколів буде надходити до районних чи міських штабів для створення його електронної копії. Другий протокол буде надходити до нашого представника в окружній комісії для того, щоб відбувалось порівняння наших протоколів і тих, які офіційним шляхом будуть надходити до окружних комісій», - сказав Олександр Турчинов.

«Третій протокол з мокрою печаткою буде надходити до спеціального офісу в Києві, де вони будуть сортуватись і перевірятись і відповідно готуватись для використання при необхідності у судових процесах у випадку спроб фальсифікацій виборів або на дільниці, або в окружних комісіях, або ЦВК», - підкреслив він.

«Тобто такий потрійний захист виборів, на нашу думку, дозволить Блоку Юлії Тимошенко, мабуть, першому в державі мати об’єктивний результат виборів і, по-друге, дуже оперативно реагувати», - сказав Олександр Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.