ГПУ прийняла у Цушка заяву. Якщо збрехав - сидітиме

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.09.2007 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3822

Генеральний прокурор України Олександр Медведько, приймаючи заяву від очільника МВС, кандидата в народні депутати від СПУ Василя Цушка, попередив його про кримінальну відповідальність, якщо інформація, надана ним про отруєння, не матиме під собою підгрунтя.

Як повідомила прес-служба ГПУ, «генеральний прокурор перед тим, як прийняти документи від Цушка, попередив його про кримінальну відповідальність, передачену ст. 383 Кримінального Кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину).

Водночас у прес-службі поінформували, що Медведько отримав від Цушка заяву про замах на нього, як державного діяча. У свою чергу, за інформацією прес-служби, він просив прокуратуру провести перевірку з приводу наданої ним інформації.

Як повідомлялося раніше, вчора Цушко заявив, що був отруєний теофіліном, і матеріали, що підтверджують його отруєння, він одержав 21 вересня. Він висловив припущення, що його отруїли організатори захоплення Генеральної прокуратури 27 травня.

Цушко нагадав, що після подій 27 травня в приміщенні Генпрокуратури він був госпіталізований з діагнозом інфаркт міокарда. Для лікування міністра було перевезено в Німеччину. Проте у нього виникли деякі підозри щодо того, що з ним трапилося. Зокрема, за словами Цушка, українські лікарі поставили йому діагноз – обширний інфаркт, але вже в Німеччині під час аналізів було з'ясовано, що коронарні судини його серця були в порядку. Крім того, він повідомив, що «26 травня робив кардіограму, і були хороші результати, а через день – стався інфаркт».

Водночас прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що "ні Цушко, ні хтось з його довірених осіб не звертався в СБУ з інформацією про можливе його отруєння”. “У СБУ немає інформації про можливе отруєння", - сказала вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.