Президент Ющенко і лідер БЮТ Тимошенко поговорили про демократичну коаліцію

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.09.2007 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3823

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

Глава держави висловив переконання, що консолідація демократичних сил України сьогодні є запорукою їх перемоги та створення в новому парламенті демократичної коаліції.

Президент впевнений, що всі демсили – і перш за все ті, що разом стояли на Майдані, зробили серйозні висновки з нещодавньої історії. Відтак сьогодні, наголосив Глава держави, надзвичайно важливим є дати виборцям чіткий сигнал – демократи готові діяти разом, спільно реалізовуючи національні пріоритети України.

«Я хотів би сказати, що у нас є тільки один варіант – це формування демократичної коаліції. І велика крапка. Іншої коаліції не буде», – підкреслив Ющенко.

На переконання Президента, нині українським демократам «треба домовитися про дуже ефективну і швидку політику для людей» – «щоб громадяни відчули, що ця перемога оплачує всі ті очікування, які у них були». Останні рік-півтора через відсутність в уряду програми дій країна втратила багато можливостей – починаючи від комунального господарства та енергетики до соціальної сфери, констатував Президент.

«Всі розуміють, що тут є багато питань, які треба зробити в союзі. Я готовий ці питання разом обговорювати, брати на себе відповідальність і рухатися вперед», – підкреслив Ющенко.

Тимошенко погодилася з Главою держави щодо необхідності об’єднання демократичних сил у новому парламенті та зосередження їхньої роботи на покращенні добробуту громадян.

«Я дійсно вважаю, що це найважливіше – коаліція може бути тільки демократична... Переконана, демократичні сили будуть разом мати більшість у парламенті», – сказала лідер БЮТ.

Замість післямови. Звісно, поки немає Мельниченка у Держохороні, поки що немає кому покласти диктофона під диван гаранта. Але подейкують, що не Тимошенко, а гарант і його “любі друзі” загравали із Януковичем після минулих парламентських виборів.

Не Тимошенко, а гарант і найближче оточення ініціювали і Меморандум про порозуміння, із тими, кого вчора привселюдно обіцяв “посадити в тюрми”.

Не Тимошенко, а гарант і НУ ініціювали підписання Універсалу із тими ж особами.

Такі факти. І те, що не вдалося створити демократичну коаліцію у минулому скликанні - також частково заслуга гаранта. І це треба визнати, щоб надалі вже не гратися у подібні забавки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.