Регіоналів знову упіймали на брехні. Брехня - стала фірмовим стилем ПР

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.09.2007 23:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3824

ПР показує політичну рекламу із фальшивими заголовками західних газет.

Центром останніх передвиборчих рекламних роликів Партії регіонів, що транслюються по всій Україні, стали відібрані заголовки газет, щоб показати реакцію національних та міжнародних медіа на політичні події, пов’язані з Юлією Тимошенко. Під кожним заголовком Партія регіонів вказала джерело матеріалу, щоб додати вірогідності повідомленню.

У заголовку, що був приписаний International Herald Tribune від 27.03.2006, зазначено: «Ющенко звільнив Тимошенко». Експерти БЮТ зв’язалися з редакцією International Herald Tribune, де їм підтвердили, що ніколи не використовували ні цей заголовок, ні щось подібне, та що вони ніколи не видавали статтю з такою назвою.

Ця фраза була використана як частина речення у 15-ому параграфі статті «Інфраструктурні проекти важливіше за економіку в Україні», яка була опублікована у номері International Herald Tribune від 28.03.2006, де йшлося про 118 тисяч мешканців міста Алчевск, підконтрольне Партії регіонів, де упродовж декількох місяців не було теплопостачання в одну з найхолодніших в історії зим.

Народний депутат V скликання від БЮТ Андрій Шевченко відмітив: «Вже вдруге останнім часом Партія регіонів спробувала ввести суспільство в оману та показала свою моральну нездатність. Вони, вочевидь, готові до будь-яких дій, щоб дістатися влади, зокрема використання таких старих прийомів радянської пропаганди. Суспільство має бути захищено; уряд БЮТ впровадить закон, згідно з яким свідоме використання подібних методів задля обману суспільства буде серйозним правопорушенням. «Чорному PR» немає місця у цивілізованому суспільстві».

БЮТ надіслав вимогу до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про вилучення роликів з ефіру усіх українських телеканалів, а також про публічне спростування в ефірі на всіх телеканалах до виборів. Юристи БЮТ зараз зв’язуються з усіма виданнями, на які посилається у роликах, щоб перевірити, які з них ще було сфальсифіковано.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.