Радмін Криму починає гру у Мєшковщину?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.09.2007 00:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3833

Голова Ради міністрів Криму Віктор ПЛАКІДА сьогодні намагався перешкоджати роботі заступника Постійного представника Президента України в АРК, заявляє Представництво глави держави.

«У влади Криму після невдалих спроб скомпрометувати Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим і його посадових осіб, звинувативши їх в дестабілізації ситуації в автономії і корупції, почали «здавати нерви», і вони перейшли до прямого перешкоджання Представництву в участі в роботі республіканських органів управління», - говориться в заяві.

Як стверджують в Представництві, сьогодні перед початком позачергового засідання Ради міністрів АРК його голова Плакіда «намагався видалити із залу засідання заступника Постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Валерія Пробий-Голову, мотивуючи це тим, що в роботі засідання має брати участь Представник глави держави, а не його заступник».

Пробий-Голова звернув увагу керівника Радміну АРК на незаконність таких вимог. Після чого, як стверджують в Представництві, Плакда «зажадав звільнити робочий стіл і пересісти на місця для запрошених і технічного персоналу, чим були створені неприйнятні умови для ознайомлення з винесеними на засідання документами, участі в обговоренні проектів нормативно-правових актів і повноцінної роботи в засіданні».

В зв`язку з цим Представництво Президента України в Криму попереджає голову Радміну і інших посадовців автономії про відповідальність, яка за перешкоджання виконанню функціональних обов`язків Представництва передбачена Законом України «Про Представництво Президента України в АР Крим» і Кримінальним кодексом України. Крім того, Представництво залишає за собою право проінформувати главу держави Віктора Ющенка про цей інцидент, а також звернутися до прокуратури Криму для відповідного реагування.

Як повідомлялося раніше, напередодні перший віце-спікер парламенту Криму Сергій Цеков звинуватив Пробий-Голову в корупції. Крім того, Цеков заявив, що Представництво Президента лише дестабілізує ситуацію в автономії.

Пробий-Голова назвав звинувачення Цекова «чорним передвиборним піаром».

Постпред Президента в АРК Володимир Хоменко заявив, що негативну реакцію з боку кримської влади викликала його критика щодо підготовки виборчих списків, а також заяви про земельне беззаконня на півострові.

Від “Аратти”: лібералізм київського керівництва до неприкритої деструктивної діяльності спецслужб Росії на території АР Крим завжди має погані наслідки для України.

На початку 90-х, виключно при потуранні Києва, у криму виник прецедент мєшковщини, коли російські агенти впливу намагалися відірвати АР Крим від України, самочинно, через орган місцевого самоврядування, ввівши посаду президента, яку обійняв Мєшков - особа тісно пов'язана із КДБ, а потім - ФСБ Росії. Нагадаємо, що найближче оточення Мєшкова становили старші офіціери ГРУ МО РФ та ФСБ РФ. Тільки розголос цього факту у провідних виданнях світу та перспектива санкцій ООН, примусив Москву дати реверс та згорнути спецоперацію по відчуженню від України частини території.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.