Янукович ще не розуміє, що ж відбувається, але вважає себе переможцем

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.10.2007 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3850

Прем'єр Янукович оперативно звернувся до народу. Через персональний сайт.

Дотримуючись традицій демократії, ми надаємо текст звернення без змін та коментарів.

“Шановні громадяни України!

Ми завершили з вами дуже складний період випробування і 30 вересня проголосували за новий склад парламенту України.

Результати цього голосування стануть остаточно ясними сьогодні. І якими вони не були б – усі політичні сили – учасники процесу – повинні не лише вислухати, але і почути переконливий голос народу. Повинні погодитися з вибором громадян і не робити спроб підтасовувати результат під свої потреби.

Як відповідальні політики ми мусимо розуміти – інтереси демократії в Україні, інтереси громадянського суспільства – вищі і важливіші від будь-яких цифр.

Для України та її авторитету в світі важливо, щоб це нове випробування демократією усі політичні сили пройшли з честю. Для цього треба суворо дотримуватися процедури, бо демократія, ми знаємо, це – процедура.

Таким чином, важливо спокійно дочекатися даних Центральної виборчої комісії, а до цього моменту не самопроголошувати їх.

Прикро, що поведінка та дії помаранчевих, продемонстровані ввечері 30 вересня, свідчать про недостатню політичну зрілість та про невиваженість цих політиків. Їхні заяви були передчасними і шкідливими для усієї держави, бо несли розкольницьке навантаження. Помаранчеві зробили передчасні висновки і намагалися ще більше ділити країну і народ своїми скороспілими заявами.

Ще і зараз не є зрозумілим, якою може бути реальна розкладка сил у майбутньому парламенті, і нічого поки що не свідчить про перемогу саме помаранчевої коаліції. Бо, повторюю, нема офіційних результатів виборів. Будь-які твердження про перемогу лише на основі прогнозів екзит-полів – безвідповідальне, непереконливе, якщо не сказати – авантюрне.

Процес підрахунку голосів продовжується. І сьогодні уже буде відомо, які саме партії і з яким результатом потрапили до парламенту.

З усіх передчасних підрахунків та прогнозів, екзит-полів у тім числі, зараз ясно одне – Партія регіонів на першому місці і буде об'явлена переможцем, коли проголосять результати виборів.

Саме після проголошення результатів ми вважаємо за доцільне розпочати консультації з політичними силами про можливу парламентську коаліцію. Ми розпочнемо цей процес відразу після проголошення попередніх результатів.

А поки що треба спокійно чекати результату підрахунку голосів, без нагнітання ситуації, без невиправданих і завчасних фанфар.

Ми повинні зробити все, щоб ці дні увійшли в історію України як час, що поклав початок загальнонаціональному порозумінню, об'єднанню народу і країни.

Це найвище завдання моменту. Це найскладніше і найшляхетніше завдання відповідальних політиків”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.