Блок НУ-НС підозрює опонентів у махінаціях

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.10.2007 16:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3866

Нашоукраїнці підозрюють, що затримки із підрахунком голосів пов'язані із фальсифікацією народного волевиявлення. Вони оскарджуватимуть сумнівні дані в судах.

“Я не виключаю, що під час встановлення результатів виборів можуть бути використані деякі технології, які дозволять провести соціалістів до Верховної Ради”, - сказав під час прес-конференції заступник голови штабу блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” Микола Оніщук.

За його словами, необхідно проявити пильність під час підрахунку голосів в округах№1 ( Крим) ,№ 9 ( Вінниччина), №29 (Дніпропетровщина),№ 51 ( Донеччина), № 109 (Луганщина), № 126 ( Миколаївщина), №137 ( Одещина), № 207 ( Буковина), а також у столичних - №№ 218, 219, 222, де досі не пораховані голоси і не встановлені результати голосування.

“Я вважаю, що мають місце спроби порушення процедури підрахунку голосів з метою змінити результати волевиявлення громадян”, - наголосив він.

“Вчора представники “Нашої України-Народної Самооборони” виїхали до низки областей, зокрема, Луганської, Донецької, Одеської, де фіксується основна маса порушень при встановленні результатів виборів”, - повідомив Микола Оніщук.

“Є підстави констатувати, що вчорашнє доручення глави держави правоохоронним органам взято до виконання. Правоохоронці почали вживати ефективних заходів, щоб встановити, чи не містяться в діях керівників дільничних та окружних виборчих комісій вказаних областей ознаки злочину, які полягають, зокрема, в злочинній бездіяльності, скерованій на фальсифікацію результатів виборів, - наголосив він. – Маємо надію, що це дозволить в найближчі години встановити остаточні результати волевиявлення”.

Оніщук розповів, що уповноважені особи від Блоку, керівники регіональних штабів, юристи на місцях тримають під ретельним контролем кожний факт затримки встановлення результатів виборів на дільницях чи в округах: “Ми встановили, що в переважній частині випадків це відбувається через технологічні і організаційні труднощі в ОВК. З іншого боку, ми не виключаємо, що це може бути використано, щоб вплинути на остаточні результати виборів. Особливо, якщо певні політичні партії перебувають на критичній межі проходження до парламенту”.

“Воля громадян України, висловлена під час виборів, є обов’язковою для виконання усіма посадовими особами та суб’єктами виборчого процесу, - переконаний член Блоку. - Нам би не хотілося, щоб міжнародні спостерігачі змінили свої позитивні оцінки виборчої кампанії 2007”.

Оніщук сказав, що Блок звернеться до відповідних інституцій стосовно визнання виборів недійсними на дільницях, де були недопущені спостерігачі чи створені перешкоди для їх діяльності.

За його словами, під час виборів 30 вересня попри загальну демократичну процедуру голосування мали місце факти недопуску спостерігачів і створення прямих перешкод їх роботі, насамперед, Криму.

Оніщук нагадав, що перешкоджання діяльності спостерігачів є безумовною підставою для визнання виборів недійсним на дільницях, де такі факти були зафіксовані.

“Ми маємо намір звернутися до відповідних інституцій, спочатку до ОВК, а потім, якщо вони не приймуть відповідних рішень, до судів стосовно визнання виборів недійсними на дільницях, де були недопущені спостерігачі чи створені перешкоди для їхньої діяльності”, - сказав Оніщук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.