Іноземні спостерігачі впіймали регіоналів на “гарячому”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.10.2007 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3868

Міжнародні спостерігачі від Грузії заявили, що на деяких дільницях Донецька через фальсифікацій, вибори необхідно визнати не дійсними.

Неточності сягають від 1% до 10%, що істотно впливає на шанси деяких партій потрапити до парламенту.

Під час прес-конференції члени делегації міжнародних спостерігачів від Грузії Гіві Таргамадзе та Леван Тархнішвілі розповіли, що до 19.00 години 30 жовтня на дільницях міста Донецька вибори проходили з не значними порушеннями, однак ситуація погіршилась, і в останні три години спостерігалось багато порушень.

Спостерігачі вважають, що через фальсифікації результати можуть бути спотворені від 1 до 10%.

Грузинські спостерігачі висловили побоювання, що на тих округах, зокрема №40 (м.Донецьк), де ще не завершився підрахунок може відбутись підміна протоколів, і це спотворить результати по всій Україні.

Гіві Таргамадзе зауважив, що у них є інформація, що на деяких дільницях і досі тривають спроби «перекинути голоси» від Партії регіонів до соціалістів.

Під час прес-конференції спостерігачі навели багато виявлених ними конкретних фактів фальсифікації, в тому числі спроби здійснити «карусель», вкидання бюлетенів.

Вони висловили готовність передати всі матеріли зацікавленим офіційним органам України та політичним силам.

Спостерігачі також закликали центральну владу і центральну пресу звернути увагу на №40 округ міста Донецьк, де спостерігається найбільша напруга. Також вони вважають, що потребує допомоги голова ДВК №36 округу №40 Джасур Лутфуллаєв, який викрив факти фальсифікацій на дільниці – кількість корінців не збігалась з кількістю бюлетенів - і тепер йому загрожує небезпека.

Від “Аратти”: редакція порталу публічно звертається до керівництва СБУ із вимогою негайно перевірити зазначену інформацію та вжити заходів для припинення протиправної діяльності посадових осіб, які організували та вчинили злочинні дії.

Ми також звертаємо у вагу на те, що під реальною загрозою життя важливго свідка - Джасура Лутфуллаєва, якого, відповідно вимог до чинного законодавства, має захистити слідство.

Ми наголошуємо на тому, що втрата часу і свідка може знищити важливі докази і тим самим сприяє безкарності осіб, які вчинили злочинні дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.