Фондовий ринок, відчувши дембель Януковича, пожвавішав

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.10.2007 20:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3871

Торгівля акціями українських емітентів на фондовій біржі ПФТС у першій половині вівторка різко активізувалася в порівнянні з понеділком.

Курси акцій виросли в середньому на 2,4%, оскільки попередні результати Центральної виборчої комісії дозволяють прогнозувати формування нової коаліції в складі Блоків Юлії Тимошенко (БЮТ) і "Наша Україна - Народна Самооборона" (НУ-НС)".

Згідно з даними ПФТС, за півтори години торгів було укладено 159 угод з акціями, тоді як за той ж час напередодні їхнє число склало лише 34, у тому числі по низці акцій ("Західенерго", "Укравто", "Укрнафта") число угод дуже по мірках українського ринку - від 17 до 31.

"Якщо соціалісти не проходять у парламент, виходить, ринок починає грати на формування коаліції БЮТ і НУ-НС. Тому зрозуміло, чому ростуть "Укрнафта" або Дніпроенерго" і не росте ММК ім.Ілліча (голова його правління Володимир Бойко балотується за списком Соцпартії)", - прокоментував ситуацію директор компанії "Драгон Капітал" Дмитро Тарабакін.

Він також зазначив, що на український ринок у вівторок вплинули також гарні новини зі світових ринків, і цей фактор також є дуже сильним.

Як відомо, раніше Юлія Тимошенко критикувала проведення додемісії акцій "Дніпроенерго" в обмін на погашення боргів, ініційоване компанією ДТЕК члена Партії регіонів Рината Ахметова.

Перемога БЮТ різко знижує імовірність повторення таких додемісій на "Західенерго" й "Центренерго", що і призвело до зростання їхнього курсу у вівторок відповідно на 5,61% і 1,55%.

Попередні підсумки виборів дозволяють грати на підвищення "Укрнафти", що подорожчало з початку дня на 3,35%, тому що голова правління компанії знаходиться в списках блоку НУ-НС.

Ростуть також курси акцій "Укравто" (на 3,75%), Полтавського ГЗК (3,43%), "Луаз" (на 1,3%), власники яких входять у списки блоком, що перемогли, чи є членами їхніх партій.

У той же час Тарабакін висловив думку, що ставка ринку на перемогу "помаранчевої" коаліції може призвести до сповільнення темпів зростання чи навіть зниження курсів хімічних підприємств, тому що вважається, що новій владі у такому складі буде важче домовлятися про стабільність цін на імпортний газ.

Згідно з даними обробки 95,9% голосів, БЮТ і НУ-НС набирають 230 голосів при мінімально необхідних для формування коаліції 226.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.