Гарант хоче виділити януковичам “якісь міністерства”. Щоб вони не ридали

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.10.2007 22:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3885

Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності надання опозиції керівних посад в уряді та парламенті.

Про це він сказав у Берліні, коментуючи на прохання журналістів свою заяву, в якій він закликав переможців парламентських виборів об'єднатися навколо національних пріоритетів.

Ющенко зауважив, що для створення демократичної коаліції "є голоси, їх достатньо, щоб сформувати уряд, але це не вирішить питання стабільності в державі".

Водночас Президент підкреслив, що політичні сили, які сформують парламентську більшість, повинні вести діалог з опозицією.

"Якщо для цього потрібно представникам опозиції дати можливість працювати в парламенті на відповідних посадах ...ці посади потрібно надати. Якщо мова йде про те, що вони (опозиція) повинні бути представлені в уряді: або як віце-прем'єри, або якісь інші міністерства з контрольними функціями стосовно дій влади, я переконаний, такі пропозиції необхідно враховувати", - сказав Ющенко.

За словами Президента, будувати відносини влади й опозиції на конфронтації безперспективно.

Ющенко підкреслив, що пікетування, конфронтація в стінах парламенту - це "формат минулого".

"І я не хотів би, щоб після того, як політичні сили проведуть переговори, ми повернулися до протистояння, і, насамперед - у стінах парламенту", - сказав він.

Ющенко також відзначив, що "нація дала мандат трьом політичним силам для того, щоб вони принесли спокій і стабільність".

Від “Аратти”: Складається враження, що гаранта знову потягнуло на універсалення. Невже попередній досвід не показав йому, що серед більшовиків немає про що і з ким домовлятися? Бо тоді все почнеться знову: і політична корупція, і розкрадання бюджету, і забудова заповідників, привласнення чи руйнування національних святинь.

І коли ж гарант каже правду? Чи на тому тижні, кажучи, що політика уряду не збігається із національним інтересом, він злегка пожартував?

Як у 2004 році - бандитів нинішній гарант публічно пообіцяв розсадити у тюрми. Насправді ж ті, кому було обіцяно нари - опинилися у міністерських кріслах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.