Регіонали поширюють чутки про ширку, НУ-НС - спростовує

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.10.2007 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3894

Ще один нашоукраїнець Третьяков категорично спростував чутки про переговори щодо створення ширки. Тим часом, видання Ахметова їх активно поширюють.

Кандидат в народні депутати від блоку НУ-НС Олександр Третьяков виступає за створення демократичної коаліції.

Про це він заявив журналістам в Києві.

«Створення широкої коаліції з Партії Регіонів, НУ-НС і БЮТ в сьогоднішніх умовах не тільки неможливе, але і недоцільне, - зауважив Третьяков. – Демократичні сили одержали перевагу на дострокових виборах, і, як і обіцяли виборцям, мають швидко і упевнено сформувати коаліцію і уряд».

Третьяков також повністю підтримує лідерів НУ-НС Юрія Луценка і В'ячеслава Кириленка, а також лідера БЮТ Юлію Тимошенко, які заявили, що всі досягнуті раніше домовленості між НУ-НС і БЮТ мають бути дотримані.

«У міжблоковій угоді чітко виписано, що уряд повинен бути сформований за квотним принципом 50 на 50. А посада прем`єра - відійти до БЮТ як переможця серед демократичних сил», - відзначив Третьяков. Кандидат в депутати переконаний, що загальна відповідальність демократичних сил перед виборцями гарантує створення дієздатного і професійного уряду.

В той же час кандидат в депутати заявив, що діалог з Партією Регіонів має продовжуватися на всіх рівнях: «Для внесення змін до діючої Конституції потрібно 300 голосів, і, безумовно, демократична коаліція повинна і шукатиме компроміс з регіоналами. Партія, що отримала підтримку третини виборців, - є не нашими опонентами, а нашими союзниками в питанні об`єднання країни».

Третьяков також упевнений, що однією з перших ініціатив фракцій НУ-НС і БЮТ в парламенті має бути ухвалення закону про опозицію: «Ми живемо за демократичними правилами, і опозиційні парламентські і позапарламентські сили повинні бути наділені правами, що гарантують їм контроль над чистоплотністю влади», - йдеться в заяві.

Тим часом газета «Сєгодня» розтиражувала злив інформації від керівника апарату Януковича Льовочкіна. Він повідомив, що переговори із НУ-НС нібито йдуть повним ходом і туди навіть Тимошенко запросили.

«У четвер(тобто сьогодні) ми маємо намір підписати меморандум про намір створити коаліцію, а самі переговори будуть складатися з 2 етапів. На першому ми повинні будемо виробити коаліційну угоду, у якій будуть визначені цілі подальшого розвитку України і принципи, на яких буде будуватися коаліції», - сказав Льовочкін.

«А вже на другому етапі будуть розподілені портфелі. Як партія-переможець ми претендуємо на те, що прем'єрську посаду повинен зайняти Віктор Янукович», - відзначив він.

При цьому в неофіційних бесідах, регіонали стверджують, що питання створення "широкої" коаліції у форматі Партія Регіонів+НУНС+Литвин уже майже на 100% вирішене.

«Обговорюють, за великим рахунком, лише одне питання — яке місце в ній займе Янукович. В оточенні прем'єра нам повідомили, що він може залишитися главою уряду, а спікером стане Іван Плющ або ж В'ячеслав Кириленко», - відзначає видання.

Між тим, враховучи передвиборчу та політично-кризову риторику більшовиків, не можна не помітити однієї характерної риси: брехня примітивна і зухвала є найпоширенішим прийомом їхнього публічного діалогу.

Стіворення ширки, таке бажане для регіоналів, які відчули реальність відрізання рила від корита, абсолютно не вигідно ні НС-НУ, ні БЮТ. Для останніх це було б рівнозначно політичному самогубству, оскільки означало повний вакуум електоральних симпатій та початок нової політичної кризи.

Причому, кризи, яка може бути вирішена лише подвійними виборами парламенту і Президента. І це надто привабливо для більшовиків. Бо їм, як кажуть вже немає що втрачати. Віртуальний електорат, породжений адмінресурсом і фальсифікаціями не ображається на брехню, а майданарбайтери - беруть чорним налом і їм абсолютно по-фігу, що базікають наймачі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.