ВО Свобода впіймала виборчком на підтасовках. Там, де нібито перемогли регіонали

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.10.2007 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3901

Представник ВО Свобода у судовому засіданні довів факт фальсифікацій при підрахунку голосів.

Харківським окружним адміністративним судом слухається адміністративна справа за позовом кандидата в народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігоря Швайки про визнання незаконними дій окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 178 і зобов'язанні провести засідання окружної виборчої комісії, на якому провести повторний підрахунок голосів, відданих за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року, повідомляє прес-служба.

В результаті порівняння оголошених результатів голосування на окремих виборчих дільницях територіального виборчого округу № 178 (центр місто Чугуїв, Харківська область) і відомостях, що містяться в протоколі окружної виборчої комісії від 01 жовтня 2007 року було виявлено розбіжності, зокрема, в кількості голосів, відданих за Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Позовну заяву було подано 03 жовтня 2007 року. 04 жовтня 2007 року було проведено перше засідання, на якому суд витребував у Відповідача, окружної виборчої комісії Територіального виборчого округу № 178 оригінали протоколів для огляду їх в судовому засіданні.

В судовому засіданні 05 жовтня 2007 року було встановлено розбіжності між відомостями, що містяться в протоколі дільничної виборчої комісії № 7 і відомостями протоколу окружної виборчої комісії № 178. Після з'ясування обставин справи суд вийшов до нарадчої кімнати.

О 15 годині 30 хвилин оголошено Постанову Харківського окружного адміністративного суду (головуючий суддя О.В. Присяжнюк, судді І.М. Ральченко, Перцова Т.С.), якою "зобов'язано окружну виборчу комісію територіального виборчого округу № 178 вирішити питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування із врахування розбіжностей кількості голосів виборців, поданих за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" на виборчій дільниці № 7.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.