Кириленко назвав всі розмови про ширку - провокацією

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 6.10.2007 00:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3906

Голова Політради Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” В’ячеслав КИРИЛЕНКО заявляє, що НУ-НС створить коаліцію лише з Блоком Юлії Тимошенко, все інше – провокації.

Про це йдеться в коментарі Кириленка.

Зокрема, він наголошує, що «офіційним органом Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», уповноваженим формувати його політичну позицію, є Політична рада Блоку”. За словами Кириленка, Політрада не направляла Президентові України жодних листів з приводу формування правлячої коаліції у Верховній Раді шостого скликання.

Він повідомив, що 1 жовтня Політрада на своєму засіданні уповноважила голову Політради провести переговори про формування демократичної коаліції з Блоком Юлії Тимошенко.

Кириленко нагадує, що Угода про створення Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», одностайно схвалена Міжпартійним з’їздом Блоку 7 серпня, забороняє створення коаліції з Партією регіонів.

“Ні Політрада Блоку, ні жоден кандидат у депутати, обраний до парламенту за нашим списком, не заявляли про можливість так званої «широкої коаліції». Всі розмови на тему нібито участі представників нашого Блоку у формуванні будь-якої коаліції, окрім демократичної коаліції за участі БЮТ, є провокаціями», - наголошує Кириленко.

Як повідомлялося раніше, 3 жовтня Президент України Віктор Ющенко запропонував усім політичним силам, що пройшли до парламенту, розпочати консультації щодо формування коаліції.

4 жовтня лідер блоку “Наша Україна – Народна самооборона” Юрій Луценко заявив, що кандидати у народні депутати від “Народної самооборони” принципово виступають за створення демократичної коаліції з БЮТ із можливим долученням Блоку Литвина.

Водночас Партія регіонів пропонує створити «широку» коаліцію.

Сьогодні, 5 жовтня, серед ЗМІ було поширено заяву «Народної Самооборони», в якій, зокрема, наголошувалося, що група «Народна Самооборона» у складі виборчого блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» підтверджує свою принципову і незмінну позицію за створення у новообраній Верховній Раді VI скликання демократичної коаліції у складі Блоків Юлії Тимошенко та НУ-НС. Як йдеться в заяві, всі без винятку члени групи «Народна самооборона» підписали листа до Президента, в якому висловлюють свою незгоду із пропозицією залучити Партію регіонів до переговорів про створення коаліції у Верховній Раді VI скликання. Раніше те ж саме зробили члени НУ, які пройшли до парламенту. Таким чином, позиція Блоку НУ-НС є визначеною і незмінною, хто б які чутки не поширював.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.