На річницю остаточного вбиства свободи слова, російська прокуратура традиціно звітувала

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.10.2007 11:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3913

Справа про вбивство Анни Політковської розкрита, затримані виконавці злочину, слідству відомо, хто кіллер, а також є припущення щодо замовника цього злочину, повідомив старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого комітету при прокуратурі РФ Гарибяні.

"Убивство розкрите. Але інша справа, яка має бути - встановити весь ланцюг: від замовника до виконавця - і підготувати для суду незаперечні докази вини", - сказав Гарибян в інтерв'ю “Новой газєтє”, опублікованому сьогодні.

За його словами, у справі про вбивство Політковської до цього часу звинувачення пред'явлені 11-м фігурантам, арештовано 10. "Але список поки не закритий", - додав слідчий.

"Кіллеру ми ще не висунули звинувачення, але знаємо, хто він", - підкреслив Гарибян.

Відповідаючи на питання, чи можна говорити про те, що заарештовані підозрювані безпосередні організатори і виконавці вбивства, слідчий сказав: "Що стосується виконавців - так. Якщо ви під організаторами розумієте тих, хто координував діяльність виконавців - теж так".

"Є певні задуми: ми зараз цілеспрямовано працюємо із посередниками і організаторами. Що ж стосується замовників, то в нас є цікаві припущення - скажемо так. І не скажемо поки нічого більше", - сказав Гарибян.

При цьому він додав, що звільнені раніше двоє підозрюваних по даній справі "не причетні до вбивства Політковської".

Раніше повідомлялося про те, що в Москві затриманий 49-річний кримінальний авторитет з України, якого підозрюють у причетності до справи Політковської.

ЗМІ також повідомляли про візит у Київ одного з заступників Генпрокурора Росії. Він допитав майора Миколу Мельниченка, колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми.

Від “Аратти”: окремо звертаємо вашу увагу на висловлювані слідчого: мовляв, все відомо, всі заарештовані, проте неіснує в природі беззаперечних доказів вини підозрюваних, аби справу можно було б передати у суд. Виникає питання: а що ж насправді є у слідства?

Якщо є заарештовані підозрювані, але немає беззаперечних доказів їхньої причетності до злочину - це абсолютно нагадує славнозвісну систему Вишинського. А вона, нагадаємо, полягала у тому, що так званий “підозрюваний” визначався не доказами його причетності до злочинних дій, а “пролетарським чуттям” слідчого-чекіста, що на зрозумілій мові означає - “домислами”.

А після арешту, як загальноваідомо, тоді розпочиналася “робота із підозрюваним”, точніше кажучи, за допомогою тортур вбивання із нього самооговору та “потрібних слідству” показань на інших “підозрюваних”. Тобто, розподілення ролей у судовому фарсі, згідно із потрібним сценарієм.

Як бачимо - у Росії нічого не змінилося і безперебійно працює система більшовицького “правосуддя” імені Вождя усіх народів та батька всіх дітей. Змінилися тільки портрети і призвища керманичів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.