Кириленко вчергове заявив, що коаліціянуватиме тільки із БЮТ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.10.2007 19:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3917

Лідер Нашої України не бачить трагедії у демарші Януковича.

“Блок “Наша Україна – Народна Самооборона” має намір формувати лише одну коаліцію – це коаліція демократичних сил разом із Блоком Юлії Тимошенко”, – заявив голова Політради Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” В’ячеслав Кириленко.

Відповідаючи на питання про можливу неучасть Партії регіонів у роботі нового парламенту, Кириленко зазначив: “Для того, щоб не скласти присягу, необхідні вагомі підстави. Я можу нагадати, що фракції “Наша Україна” і БЮТ достроково припинили повноваження своїх депутатів, а відтак і парламенту, тому, що правляча коаліція порушила Конституцію і українське законодавство. А те що ПР програла вибори не може бути причиною її неучасті в роботі загальнонаціонального парламенту”.

Кириленко переконаний: якщо ПР прийме таке рішення, це не стане катастрофою. Однак він закликав “регіоналів” визнати результати парламентських виборів і працювати у парламентській опозиції: “Зі свого боку, ми беремо на себе зобов’язання в перші дні роботи нового парламенту проголосувати такий закон про парламентську опозицію, який дозволить Партії регіонів абсолютно ефективно працювати у парламентській опозиції і виконувати ці нелегкі функції”.

Як повідомлялося раніше, декілька кандидатів у нардепи від ПР публічно заявили, що у разі невходження у правлячу коаліцію вони не прийматимуть Присяги. Цю тезу миттєво підхопили російські ЗМІ, видаючи її за якийсь таємний план регіоналів по реанімації парламенту минулого скликання. Між тим, Політрада партії такого питання навіть не розглядала.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.