Янукович навіть і не натякає на можливі демарші. Мабуть не читає газет

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.10.2007 20:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3918

Прем'єр-міністр України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович відзначив, що сьогодні українські політики мають шукати шляхи до порозуміння, до розбудови сучасної демократичної держави.

Про це Віктор Янукович заявив сьогодні після зустрічі Президента України В.Ющенка з лідерами політичних партій, що пройшли до парламенту.

Лідер Партії регіонів наголосив, що розпочинати переговори про створення парламентської коаліції можна тільки після оголошення офіційних результатів позачергових парламентських виборів.

"Без оголошення офіційних результатів виборів початок переговорів про формування коаліції неможливий. Потрібно дочекатися офіційного оголошення результатів – це по-перше. По-друге – п'ять днів відводиться на судові скарги. Лише після цього можна розпочинати процес створення коаліції, потім – фракцій в парламенті, і на цій основі – підписання коаліційної угоди", – сказав лідер Партії регіонів.

Віктор Янукович підкреслив, що Партія регіонів як переможець виборчих перегонів готова взяти на себе відповідальність сформувати коаліцію. "Якщо ми будемо в коаліції, то прем'єрське крісло буде за Партією регіонів. Якщо так не станеться, то ми будемо в опозиції", – сказав лідер Партії регіонів. Водночас Віктор Янукович наголосив на тому, що опозиція повинна мати достатньо важелів для контролю за владою.

Віктор Янукович також зазначив, що провів коротку зустріч з лідером БЮТ Тимошенко. "У нас відбулася коротка розмова, відбулася і публічна дискусія. Я вважаю, що ця дискусія триватиме якийсь час, і, врешті-решт, ми все ж таки порозуміємося з приводу того, як жити в нашій країні", – сказав лідер Партії регіонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.