На Прикарпатті відбувся всеукраїнський фестиваль “Екстремальне літо 2006”

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 26.06.2006 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=392

Зі всієї України сюди з`їхалося близько двохсот професіоналів та аматорів гірського велоекстриму й вуличного хоккею на роликах.

Через карпатські лісові хащі на двоколісних веломашинах з неабиякою швидкістю, долаючи численні ями та обминаючи дерева, спускаються з гір ті, хто не боїться стрімкого підвищення адреналіну в крові.

Це аматори та професіонали з даунхілу – одного з найнебезпечніших і наймодніших напрямків гірського вело-екстриму.

Спершу страх, далі відчуття шаленого драйву при швидкісному спуску з гори відчув чернівецький відчайдух Володимир Бойчук.

Володимир Бойчук, райдер:
- Дивлячись на нас, всі нібито вважають, що ми не маємо страху. Але кожна людина має страх, у кожної людини межа страху віддалюється далі з часом, із досвідом. Кожній людині просто страшно.

Страшенно хвилювався за відчаюгу Володимира його батько. Захоплення сина Василь Ілліч підтримує. Головне, каже чоловік, щоб після такого велоекстриму хлопець порвертався неушкодженим.

Василь Бойчук, батько екстремала:
- Переживаю за нього, де б він не виступав.Хоч я на всі змагання їзджу з ним завжди за нього переживаю.

Вуличний хоккей на ковзанах з колесами не менш екстримальний вид спорту, переконує 63-річний львів'янин Вініамін Мочніков. Адже тут головне не тільки встояти на ролах з клюшкою в руці, а ще й шайбу у ворота не пропустити.

Вініамін Мочніков:
- Ну, це вже набагато краще, - молодь або більш зрілі люди будуть йти з ключкою, а не з пляшкою або, в гіршому випадку, - зі шприцем.

Усі ці смільчаки гасають горами та вулицями міст не лише задля отримання гострих відчуттів, кажуть організатори дійства. Вони виборюють і право на пристойне існування екстримального спорту в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.