Приїхали. Уряд Януковича робить усе, щоб взимку українці лишилися без газу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.10.2007 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3926

Країна стоїть на порозі опалювального сезону, а уряд не контролює ситуацію в енергетичній галузі і не має жодних пропозицій щодо впорядкування стану справ. Ситуація загрожує національній безпеці України.

Блок Юлії Тимошенко дуже стурбований ситуацією, яка склалася у сфері забезпечення країни природнім газом та й взагалі ситуацією в енергетиці.

“Сьогодні вже остаточно зрозуміло, що Віктор Янукович, який ішов на парламентські вибори 2006 року під популістським гаслом дружби з Росією та дешевого газу від «Газпрому», цілком і повністю провалив енергетичну політику. Заборгованість України перед Російською Федерацією, за оцінками російського уряду, складає 2 мільярди доларів. Це при тому, що до приходу Януковича в уряд Україна не мала боргу. Саме за час правління Януковича тіньові посередники отримали повний контроль над енергетичним ринком, а опоненти України отримали додаткові підстави для лобіювання будівництва міжнародних газогонів в обхід України”.- заявив Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба.

Країна стоїть на порозі опалювального сезону, а уряд не контролює ситуацію в енергетичній галузі і не має жодних пропозицій щодо впорядкування стану справ. За такої бездарної політики, країна може напередодні зими взагалі залишитися без енергоресурсів.

“Для того, щоб критична ситуація в сфері газопостачання не стала незворотною, ми вимагаємо негайно оприлюднити інформацію щодо заборгованості України перед Російською Федерацією, вжити всіх заходів, щоб зупинити зростання боргу, отримати реальну ціну на газ на наступний 2008 рік. Новий професійний уряд, який прийде на зміну Януковичу, впорядкує ситуацію, але вже сьогодні необхідно мати всю необхідну інформацію щоб оцінити масштаби „господарювання” кланів в газовій сфері”. - наголосив Турчинов.

“Окрім того, зважаючи на те, що критична ситуація склалася в газовій сфері саме через криміналізацію управління галузі, ми пропонуємо скликати спеціальне засідання Ради національної безпеки та оборони для того, щоб розглянути це питання та сформувати пропозиції для подолання кризи”. - сказав Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.