На згадку про загиблих козаків «Беркут» побив соратників Костенка

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 26.06.2006 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=393

У Берестечку під час мітингу на Козацьких могилах трапилась бійка за участі екс-губернатора Рівненщини, голови Рівненського осередку Української народної партії Василя Червонія та колишнього народного депутата Юрія Ширка. Як заявляє Українська народна партія, вони були побиті бійцями «Беркута».

Екс-губернатора Рівненщини, голову Рівненської обласної організації Української народної партії Василя Червонія та народного депутата IV скликання Юрія Ширка (нині вони є відповідно депутатами Рівненської обласної та міської Рад) побито бійцями "Беркута" 25 червня, під час мітингу на Козацьких могилах у Берестечку, повідомляє Кореспондент.net.

Як повідомили у прес-службі УНП, у них є аматорський відеозапис цього інциденту.

Він стався після традиційного молебня за загиблими козаками, що відбувся в Георгіївській церкві. В. Червонія та Ю.Ширко мали намір піднятися на трибуну, щоб виголосити на мітингу звернення до Президента Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко.

"Голова обласної ради Олександр Данильчук, побачивши цей намір, терміново повернувся на сцену, хоча йшов покладати квіти, і почав ногами бити В. Червонія, не даючи йому зі сходів піднятися на сцену. Після цього на нас кинулися бійці "Беркута" і почали гамселити. Це відбулося в присутності голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука. Свідками були близько 10 тисяч учасників урочистостей", - повідомив Ю.Ширко.

"Хіба ви бачили хоч коли-небудь, щоб я виставляв "Беркут" під час урочистостей на Козацьких могилах?" - риторично запитав В. Червоній у представників місцевих мас-медіа.

"Такої ганебної події на Козацьких могилах не було ніколи", - зазначив Ю.Ширко.

Довідка: О.Данильчук, представник БЮТ, очолив Рівненську обласну раду після виборів 26 березня. В.Матчук, представник НСНУ, наприкінці травня згідно Указу Президента України змінив на цій посаді В.Червонія.

23-25 червня на Рівненщині урочисто відзначають 355-річчя битви під Берестечком. На Берестецькому полі вшанували пам’ять української шляхти, козаків та селян, які загинули у битві за волю України з польським військом.

Напередодні про проведення у заповіднику масових політичних заходів заявила Рівненська обласна організація УНП.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.