Манкурти зазіхають на націоналіні святині. На черзі - Лавра

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.10.2007 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3932

На території Києво-Печерської Лаври в ніч проти понеділка було знесено пам’ятку архітектури без відома дирекції заповідника.

Як повідомляє “Радіо “Київ”, зруйновані брама та огорожа на в’їзді до Нижньої Лаври. Відсутність пам’ятки архітектури, яку було зведено ще 1850 року, помітили працівники Києво-Печерського заповідника зранку, коли йшли на роботу.

Дирекція заповідника стверджує, що ніякої проектно-кошторисної документації вони не бачили, і пам’ятку знесли без їх відома.

«В цей понеділок я йшов на роботу. Ну, і як всі наші співробітники, був дуже здивований тим, що не побачив в’їзну браму на нижню територію. Вона повністю була знесена і уламки, тобто цегла і металева якась конструкція, арматура лежить поруч в сусідньому подвір’ї. А натомість на шлагбаумі висить табличка, на якій було написано, що в’їжджати на нашу територію треба через паркову алею, оскільки західна брама знаходиться на реставрації», - так прокоментував події завідуючий відділу історії Києво-Печерської Лаври Роман Качан.

Від “Аратти”: як загальновідомо, корумпована столична влада ще й досі не передала всю територію національної святині українській церкві, яка б за договором із державою несла б усю повноту відповідальності за збереження Києво-Печерської Лаври. Натомість на території національної святині продовжують благодєнствовати різноманітні типу арендатори. Тим самим, окрім влади, грішить і московська церква.

Розпорошеність власності, - запорука бєзпрєделу. І немає аж нічого дивного в тому, що хтось із розпальцованих “арендаторів” типу почав “реставрацію”.

А головне - можемо сміливо прогнозувати: більшовицька ГПУ так і не знайде і не притягне до відповідальності вандалів.

А українці, замість того, щоб захистити святиню - традиційно чухатимуть потилиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.