Безсмертний не сприймає зазіхань БЮТ на губернаторські посади

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.10.2007 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3940

Заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний вважає необґрунтованими заяви окремих представників блоку Юлії Тимошенко про можливість заміни керівників 16 обласних державних адміністрацій на висуванців цієї політичної сили.

«Успішне проведення БЮТ виборчої кампанії означає, що блок має брати найактивнішу участь у створенні більшості у новообраній Верховній Раді та формуванні нового складу Кабінету Міністрів. Прагнення БЮТ, аби його представники зайняли ключові посади в уряді, вмотивоване і тому цілком зрозуміле. Водночас формування майбутньою коаліцією Кабінету Міністрів зовсім не означає автоматичну заміну губернаторів. Такої норми немає в жодному законі» - сказав Безсмертний, повідомляє прес-служба.

На думку Безсмертного, персональна популярність лідера БЮТ в тій чи іншій області не може бути бодай мінімально достатнім аргументом для зміни керівництва ОДА. Критерієм перебування губернатора на своїй посаді є ефективність його роботи, насамперед, у соціально-економічній сфері, а не політичні уподобання.

Заступник Глави Секретаріату Президента відзначив, що згідно із Конституцією керівників облдержадміністрацій призначає і звільняє Глава держави за поданням Кабінету Міністрів.

«Звичайно, у разі призначення представника БЮТ на посаду Прем’єр-Міністра уряд може ініціювати такі кадрові подання. Однак остаточне рішення у будь-якому випадку залишається за Президентом», – наголосив Безсмертний.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.