Янукович готує політичні диверсії. А Тимошенко про це знає

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.10.2007 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3948

До БЮТ надходить інформація, що ПР та підпорядковані їй політичні банкрути, щоб дискредитувати демократичне очищення влади і задля того, щоб загальмувати власну міграцію з високих кабінетів, готує низку провокацій та політичних диверсій.

Про це Юлія Тимошенко сказала сьогодні на прес-конференції.

«Всі пам‘ятають телеролик Партії регіонів про стабільність. Сьогодні в них є 4 плани, як зруйнувати суспільну стабільність», - наголосила лідер БЮТ.

За словами Юлії Тимошенко, так Партія регіонів збирається тиснути на членів Центральної виборчої комісії щоб заблокувати рішення ЦВК про остаточне встановлення результатів парламентських виборів. Також Партія регіонів та її політичні васали розглядають можливість блокування роботи Верховної Ради України VI-скликання, не приймаючи депутатську присягу.

Знову є спроби підкупу окремих кандидатів у депутати від демократичних сил України з метою, щоб вони відмовилися входити у демократичну коаліцію. Збільшилися лише тарифи за зраду - до 10 мільйонів доларів за депутата.

А в регіонах активісти Партії регіонів отримали замовлення на чисельні фальсифікації заяв виборців, яких начебто підкуповували від імені демократичних сил. Однак на прес-конференції виступили молоді люди, які навели фотодокази, що представники Партії регіонів пропонують 50 гривень за фальшиві заяви від імені нібито підкуплених БЮТ виборців.

Юлія Тимошенко попереджає про неминучу кримінальну відповідальність членів Центральної виборчої комісії, якщо виникнуть будь-які спроби блокування встановлення результатів виборів. А в разі бездіяльності ЦВК, результат виборів може встановити суд.

«Якщо дійсно буде такий саботаж з боку ЦВК - він не буде мати ніяких наслідків», - сказала Юлія Тимошенко.

Також лідер БЮТ відзначила, що відповідно до Конституції України та чинного законодавства, Верховну Раду, обрану на дострокових виборах, неможливо розпустити жодним способом впродовж року після її обрання. Верховна Рада працюватиме навіть без фракції Партії регіонів.

Замість післямови. Що стосується останнього пункту заяви Тимошенко, то вона більш, ніж сумнівна за правовим змістом, оскільки, у разі невходження (добровільної відмови) певної кількості членів ПР до парламенту, депутатських повноважень мають набути наступні, за списком, кандидати від цієї партії.

У разі, якщо ПР обнулить списки, а кандидати, які повинні набути повноважень, вімовляться від Присяги, - ЦВК не може визнати парламент обраним, а вибори - такими, що відбулися, у разі, якщо загальна кількість обраних депутатів, які набули повноважень становить менше 300. Оскільки процедура набуття повноважень народними депутатами складається із двох частин - визання ЦВК остаточних результатів голосування та прийняття Присяги кандидатами у народні депутати. Відсутність кворуму у 300 народних депутатів, необхідного для проведення пленарних засідань і прийняття рішень, робить обраний парламент неправочинним.

Ця обставина аж ніяк не робить легітимним ВР минулого скликання, оскільки процес складення повноважень є незворотнім. Це означає, окрім іншого, нелегітимність прем'єра та уряду, які за Конституцією, - жорстко прив'язані до правлячої коаліції. Отже, фішка із складенням повноважень чи неприйняттям Присяги - не означає продовження мандату уряду, а відтак - владних поноважень ПР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.