Черновецький розганяє комунальні ЗМІ, щоб потім прихватизувати

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.10.2007 21:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3952

Після прихватизації столичної землі мер, якого в народі звуть Льоня Космос поклав око на комунальні ЗМІ

Мер Києва Леонід Черновецький, виконуючи рішення Київської міської ради про створення ЗАТ «Київський медіахолдинг», видав розпорядження про закриття муніципальної телерадіокомпанії «Київ», радіокомпанії «Голос Києва», газет «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця».

Це підтвердив «Телекритиці» віце-президент телеканалу «Київ» Микита Бєльський. «Якщо я не помиляюсь, там сказано «припинити ТРК «Київ». Не припинити діяльність телеканалу, а просто припинити. Щодо ж колективу, то він має бути попереджений про це розпорядження. А виконане воно має бути до 31 грудня 2007 року», – сказав Бєльський.

У свою чергу, депутат Київської міської ради від БЮТ, секретар постійної комісії Київради з питань культури та інформаційної політики Олександр Бригинець роз’яснив, що це розпорядження міського голови є наслідком рішення міськради про створення медіахолдингу.

«Спочатку треба закрити комунальні підприємства, а потім створити з них єдиний медіахолдинг. А тоді продати. Чому це розпорядження підписане через чотири місяці після рішення ради також є пояснення. Просто спочатку Черновецький хотів вирішити глобальні питання – розподіл земельних ресурсів Києва, а тепер почав займатися менш рентабельними питаннями, а саме створенням медіахолдингу. Безумовно, колектив каналу нервує, оскільки скоріше за все всі працівники будуть звільнені, і набрана нова команда», - сказав Бригинець.

Крім того, начальник головного управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю КМДА Марина Лахно на запитання про відповідне розпорядження мера відповіла, що нічого не чула про такий документ.

Нагадаємо, створення холдингу відбуватиметься шляхом злиття комунальних підприємств – газет «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Українська столиця», ТРК «Київ» та «Радіо Київ». 51% акцій холдингу перебуватимуть у комунальній власності, а 49% отримають інвестори, відібрані на конкурентних засадах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.