Кількість жертв вибуху у Дніпропетровську зростає

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 14.10.2007 23:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3963

Міністерство з надзвичайних ситуацій підтвердило, що кількість загиблих у суботньому газовому вибуху у Дніпропетровську виросла до тринадцяти людей.

Жахлива хроніка трагедії. Працівник МНС біля трупів загиблих під час вибуху

Раніше очевидці повідомляли про те, що бачили, як рятувальники витягали з-під завалів нові жертви.

Усього понад 150 людей потерпілих у результаті вибуху газу у Дніпропетровську розміщені у готелях і гуртожитках міста.

Міністр з надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич, який відвідав Дніпропетровськ, заявив, що рятувальники роблять усе можливе, аби дістати з-під завалів людей, які там і далі можуть знаходитися.

Міністр сказав, що іде уточнення сум збитків потерпілих, для чого у місті працюють працівники кількох міністерств.

У неділю і в найближчі дні потерпілим буде видано по 500 гривень (100 доларів) першої компенсації, аби забезпечити потреби у перші дні після трагедії.

Вибух побутового газу стався у мікрорайоні Перемога міста Дніпропетровська у суботу і в результаті було повністю зруйновано один з під’їздів 10-ти поверхового будинку, три інші під’їзди істотно ушкоджено. Було також пошкоджено ще 10 багатоповерхових житлових будинків і кілька приватних будинків.

Причину вибуху визначено як технічні неполадки у газорозподільному пункті.

Запах газу жителі будинку по вулиці Мандриківській відчули ще напередодні вибуху і телефонували у службу "04", аби підняти тривогу, проте, реакції техніків не було.

Газовики прибули на місце події у суботу вранці, за годину до вибуху, але не змогли відвернути трагедії.

Нестор Шуфрич звернувся до українських громадян на кількох телеканалах, закликаючи їх вносити кошти у фонд допомоги потерпілим.

Щодо ходу рятувальних робіт, міністр з надзвичайних ситуацій сказав, що є загроза подальших обвалів, що може поставити під загрозу життя самих рятувальників.

Журналісти скритикували Нестора Шуфрича за те, що ЗМІ отримують обмаль інформації і що репортерів не пускають до місця події.

У відповідь на одне з критичних запитань під час прес-конференції у неділю, пан Шуфрич сказав:"З цієї трагедії новинних сюжетів робити не будемо."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.