ЄС тренінгами хоче зробити наших чиновників уважними до проблем людей. Наївні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.10.2007 21:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3976

В Україні розпочався проект Європейського союзу з реформування системи охорони здоров’я.

Програма спрямована на вдосконалення інфраструктури медичних закладів та покращення послуг сімейної медицини за європейськими стандартами.

Проект ЄС з реформування української медицини розрахований на два з половиною роки.

За цей час європейські експерти мають навчити представників органів місцевої влади у регіонах ефективно керувати процесом надання населенню медичних послуг та допомогти розробити чітку систему планування інфраструктури лікарень, каже керівник проекту Валерій Яхно: «Там буде велика кількість тренінгів, особливо по плануванню фінансами. Але проект не надаватиме ніяке медичне обладнання. Це лише початковий етап реформування обласних лікарень».

Також проект передбачає співпрацю та обмін досвідом між закладами охорони здоров‘я країн Європейського союзу та України.

Валерій Яхно розповідає, що кінцевою метою проекту є розробка та апробація національної стратегії з підготовки керівників системи охорони здоров’я та дієвих менеджерів, які б застосовували європейські моделі реформування галузі.

Від “Аратти”: в народі кажуть: дай Бог нашому теляті та вовка з'їсти. Українське суворе буття вже наочно показало, що будь-які реформи у царині охорони здоров'я тільки віддаляють пересічного громадянина від медичних послуг.

Чому це трапляється? А все дуже просто: чиновники, які їх розробляють та запроваджують у життя не відвідують районні поліклініки та лікарні для широкого загалу. Точніше, не користуються їхніми послугами. Тому, що свою скроину зарплатню хіба що тільбки декларують, але аж ніяк на неї не живуть.

А західні експерти просто не уявляють, що робиться насправді, бо їм демонструють виключно “потьомкінські села” від медицини.

І насправді, на наше тверде переконання, тут тренінгами не зарадиш. Точніше можна зарадити, тільки виключно тренінгами у слідчих та ліквідацією так званих лукувально-санітарніх управлінь. Тобто паралельної системи охорони здоров'я чиновників та народних обранців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.