Російський міліардер Вексельберг заощаджує на безпеці. Українці платять життям

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.10.2007 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3977

Прокуратура встановила причину вибуху у Дніпропетровську. Вона показала зворотню сторону безвідповідальної прихватизації.

Прокуратура Дніпропетровської області називає причиною вибуху газу в Дніпропетровську зношеність устаткування на газорозподільному пункті. Про це на прес-конференції повідомив прокурор області Володимир Шуба.

«Якби встаткування на газорозподільному пункті було справним, трагедії не сталося б. Не спрацювали клапани переведення середнього тиску в низький», - сказав Шуба.

За словами віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва, зараз слідство триває, затримано двох керівників компанії «Дніпрогаз», і, можливо, коло затриманих буде розширене.

«За регламентом, щодва місяці ГРП мають перевіряться, майже два роки цей ГРП не перевірявся. Керівництво міськгазу, на цьому місці люди, зовсім не компетентні у цьому питанні», - сказав Клюєв.

Як повідомлялося раніше, прокуратура Дніпропетровської області затримала за підозрою у службовій недбалості головного інженера і його першого заступника компанії «Дніпрогаз» у зв’язку з вибухом газу в житловому будинку 13 жовтня в Дніпропетровську.

Наразі відомо, що 15 осіб загинуло і 17 госпіталізовано в результаті вибуху побутового газу в житловому будинку на вул. Мандриківській, 127 у Дніпропетровську.

Ющенко оголосив 16 жовтня вдень жалоби у зв’язку з вибухом газу в Дніпропетровську.

«Дніпрогаз» належить російському міліардеру Вексельбергу. Наразі не відомо, чи наважться уряд Януковича виставити йому претензії щодо трагедії, заподіяній українцям.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.