СПУ на рівні керівництва визнала очевидне. Тепер будуть очищатися та оновлюватися

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.10.2007 15:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3979

За підсумками дострокових виборів Політвиконком СПУ ухвалив сувору постанову. Визнано, що партія програла.

Про це повідомляє прес-служба.

Відповідно до постанови, у жовтні, після початку роботи нового складу парламенту, буде проведено засідання Політради.

На ньому планується “розглянути питання, що стосуються висновків із виборчої кампанії та необхідності оновлення змісту, стилю та методів партійної роботи, діяльності партії в опозиції”.

Постанова прямо вказує, що партійні ряди соціалістів зазнають карової чистки: “Рекомендувати Політраді СПУ внести пропозиції з’їзду партії щодо вдосконалення кадрової політики, необхідності заміни тих функціонерів, які не забезпечили прогнозованих результатів. Підтримати пропозицію щодо повсюдного висунення на виборні посади в організаціях та комітетах партії всіх рівнів тих активістів, які результатами роботи підтвердили здатність вести за собою людей”. При чому, зазначені дії стосуватимуться всіх рівнів партійної ієрархії.

“Безкомпромісно звільнятись від пристосуванців, кон’юнктурників, безпринципних людей”. - наголошується у постанові.

Про масштабність чисток говорить те, що керівництво СПУ розглядає як можливе - перереєстрацію членів партії. “Секретаріату СПУ визначитись щодо доцільності перереєстрації членів партії. Провести аналіз роботи членів СПУ. Рекомендувати, там де є необхідність, провести перереєстрацію членів СПУ.” - говориться у постанові.

Замість післямови. Як свідчить історія КПРС, більшовики, якщо їхня верхівка отримувала поразку, яку неможливо було видати за перемогу, закономірно заходилися очищати свої ряди від різноманітних ревізіоністів, опортуністів тощо.

Втім, є спродівання, що врешті для українців часи більшовизму скінчилися. І ми вбачаємо, що подібні чистки рядів необільшовицьких формувань, в цілому, корисні для суспільства. Бо що там і як - це вже справа кожної партії. Як і те чи слід ставати під її прапори - добровільна справа кожного громадянина. Тоді, для суспільства, є запобіжник того, що кампанії по фізичному знищенню “ворогів народу” і “антогоністичних класів” стануть лише жахливою сторінкою у підручниках із історії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.