БЮТ наполягає, щоб Дніпропетровську катастрофу винесли на розгляд СНБО

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.10.2007 23:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3982

Блок Юлії Тимошенко направив пропозицію Президенту України про невідкладне скликання Ради національної безпеки та оборони України для ліквідації наслідків трагедії у Дніпропетровську.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомила Юлія Тимошенко.

БЮТ вважає, що Президент має скликати РНБО, тому що це «єдина відповідь, досить швидка та ефективна, для того, щоб провести необхідні кроки та дії для ліквідації трагедії».

За словами Юлії Тимошенко, РНБО - це єдиний орган, який може об’єднати всі гілки влади та на базі указу Президента зробити чітку технологію дій, яка пов’язана з сьогоднішньою безпекою систем електро- та газопостачання.

«Я думаю перше, що треба зробити, - це підняти та профінансувати систему державного нагляду. Зробити технічний аудит всіх небезпечних систем, які є сьогодні в системі електро- та газопостачання. Входити в зиму в такому стані є категорично неможливим», - наголосила лідер БЮТ.

Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що на Раді національної безпеки та оборони має бути розглянуте питання технічного забезпечення Міністерства надзвичайних ситуацій.

«Потрібно приймати систему тимчасового фінансування МНС для того, щоб у невідкладному порядку закуповувати необхідне обладнання, робити резерв палива, і робити це потрібно на рівні регіонів», - зазначила вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що за цю трагедію мусять відповідати власники газопостачальної системи, які порушили всі технічні умови експлуатації.

«Мусять нести відповідальність люди, які очолюють служби державного нагляду за такими системами. Те, що стосується винних, я думаю, що Генеральна прокуратура зробить все необхідне, щоб люди, які понесли такі колосальні втрати, життя яких зруйновано, щоб за це обов’язково понесли кримінальну відповідальність люди, які допустили таке недбале ставлення до систем життєзабезпечення людей», - заявила лідер БЮТ.

На її думку, причина аварії полягає в тому, що всі системи постачання газу та електроенергії передані в приватні руки, не здійснюється державний нагляд за системою безпеки, не проводиться профілактика систем, не міняється необхідне обладнання, трубопровідні системи.

«Наші аварійні служби зовсім не забезпечені необхідною технікою, пальним, приладами для того, щоб здійснювати поставарійні роботи. І те, що ми побачили, коли наша команда забезпечувала пальним, будівельною технікою, транспортом державні служби, говорить про те, що держава абсолютно не виділяє грошей та не забезпечує системи поставарійної допомоги людям», - обурилася лідер БЮТ.

Тимошенко заявила також, що концесії, які пропонує утворити в системі газопостачання Секретаріат Президента - це ще гірше, ніж прихватизація. Бо із власника держава може спитати, а що спитати із концесіонера?

Юлія Тимошенко висловила подяку всім людям, які принесли теплий одяг, гроші, їжу для постраждалих у трагедії людей. Також вона подякувала рятувальникам, які працювали на місті трагедії ризикуючи власним життям, колективу школи, яка продовжує підтримувати постраждалих людей досі, а також членам БЮТ, які працюють в штабі в школі № 76 м. Дніпропетровська.

БЮТ є гарантом того, що жодна людина, яка постраждала від вибуху газу у Дніпропетровську, не залишиться без уваги держави.

«Незалежно від того, яка влада прийде, де буде БЮТ - у владі чи опозиції, ми не залишимо це питання. Це питання буде доведено до логічного завершення. Кожна людина отримає квартири та всі компенсації, отримає все, що може дати держава для того, щоб поліпшити долю людей, які понесли такі колосальні втрати під час вибуху газу», - наголосила Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.