Справжні більшовики зупинили процес оголошення результатів виборів. Судовим позовом

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.10.2007 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3989

Комуністична партія України оскаржила результати позачергових парламентських виборів у суді і просить заборонити газетам оприлюднювати офіційні результати.

Як повідомила прес-служба КПУ, кандидат у народні депутати від КПУ Сергій Гмиря звернувся до Вищого адміністративного суду із позовною заявою про визнання дій Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів протиправними.

Як наголошується у повідомлені, у позовній заяві наводяться численні факти порушення Центрвиборчкомом Конституції у частині дотримання прав і свобод громадян, Конвенції про захист прав і основних свобод людини, законів «Про Центральну виборчу комісію» і «Про вибори народних депутатів України».

Гмиря також просить суд заборонити газетам «Голос України» і «Урядовий кур’єр» публікувати результати парламентських виборів до вирішення справи по суті.

Сьогодні ж своєю ухвалою Вищий адміністративний суд України заборонив Центральній виборчій комісії офіційно оприлюднювати результати виборів народних депутатів в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» на забезпечення позову кандидата у народні депутати від Компартії України Сергія Гмирі.

Про це повідомила у прес-служба ВАСУ.

Як зазначили у прес-службі, в п’ятиденний термін, відповідно до чинного законодавства, ВАСУ має завершити розгляд отриманого позову, і, відповідно, до вирішення цієї справи по суті ЦВК не має права офіційно оприлюднювати дані дострокових парламентських виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.