Блок НУ-НС ініціюватиме виборність суддів народом

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.10.2007 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3997

Суди першої інстанції мають обиратися народом. Щоб подолати систему корупції у правосудді потрібно негайно здійснити судову реформу.

«Судова система пронизана корупцією. До того ж під час політичної кризи вона виявилася нездатною гарантувати дотримання прав усіма державними органами. Навіть судді Конституційного Суду нездатні були захистити Основний закон і порядок у державі», - сказав член Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Володимир Мойсик.

За його словами, парламентська більшість у складі «Нашої України – Народної Самооборони» і БЮТ докладе всіх зусиль, щоб були створені умови для утвердження верховенства права та забезпечення кожному права на швидкий та справедливий розгляд у незалежному та неупередженому суді.

Мойсик наголосив, що має бути створена незалежна Судова палата для переатестації всіх суддів і перевірки відповідності їхніх доходів майновому стану. «Окрім цього на шляху подолання корупції мають бути забезпечені конкурсність та прозорість в питаннях призначення та обрання суддів»,- додав він.

Володимир Мойсик також підкреслив, що буде скасоване безстрокове обрання суддів. «Можливо, безстроково мали б обиратися лише судді Верховного Суду, а всі інші мали б призначатися на строк не більше 10 років», - зауважив член Блоку.

Він також виступив із ініціативою щодо обрання районних суддів народом. «Таким чином народ поставить оцінку кожному судді», - додав Мойсик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.