Лазаренко хоче зустрічати Новий рік в Україні

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 19.10.2007 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4000

Екс-прем’єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об’єднання "Громада" Павло Лазаренко сподівається, що в 2007 році суд ухвалить рішення, яке дозволить йому повернутися в Україну.

Про це Лазаренко повідомив в інтерв’ю журналу "Фокус" від 19 жовтня.

"Мої адвокати передали письмові аргументи до апеляційного суду. Сподіваюся, буде ухвалено сприятливе для мене рішення, що дозволить вже цього року повернутися в Україну", - сказав Лазаренко.

За його словами, слухання в суді мають розпочатися після 30 жовтня.

Нагадаємо, опальний прем'єр вже майже 10 років вимушено знаходится в США, де за звинуваченням, сфабриковатим ГПУ за вказівкою тодішнього Президента Кучми, проти нього порушено кримінальну справу.

Американський суд першої інстанції, відкинувши більшу частину звинувачень ГПУ, між тим виніс Павлу Лазаренку звинувачувальний вирок. Проте, як виявилося згодом і ці звинувачення, які базуються на матеріалах ГПУ, мають сумнівну доказову базу. Надати американському правосуддю конкретні факти - ГПУ відмовляється.

В Україні, між тим, триває безпрецендентне порушення чинного законодавства та прав людини Печерським судом столиці, який вже декілька років так і не приступив до розгляду судового позова Лазаренка до ГПУ про незаконність порушення проти нього кримінальної справи. За цей час змінилося декілька суддів, а першого засідання суду так і не відбулося.

З цього приводу ВО Громада зверталася до Президента Ющенка, проте реакція гаранта також залишається невідомою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.