Російські вандали кинули зухвалий виклик українському суспільству і владі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.10.2007 17:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4003

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога розцінив руйнування пам’ятних знаків із символами Української держави на Говерлі як цілком очевидний злочин, якнайшвидше розкриття якого стане тестом на професійність для правоохоронців.

«Звістка про сплюндровані Прапор і Герб на найвищій вершині нашої Батьківщини боляче вразила серце. Акт вандалізму на Говерлі – це цинічний замах на українськість, це зухвалий виклик владі та суспільству».- сказав він.

Балога вважає, що держава та її правоохоронні органи не повинні прощати таких ударів по національній гордості українців. За його словами, правоохоронці одержали ляпас від упевнених у своїй безкарності молодиків, тому реакція на таке розгнуздане нахабство має бути негайна.

«Служба безпеки, Міністерство внутрішніх справ мають нагоду, аби показати обуреній громадськості, що здатні діяти ефективно. Швидке викриття вандалів має запевнити суспільство, що спроби зазіхнути на державні святині будуть припинені рішуче й безапеляційно. Крім того, це матиме переконливий профілактичний ефект». - зазначив Балога.

Керівник президентського Секретаріату відзначив, що Міністерству юстиції необхідно прискіпливо проаналізувати, як зареєстровані в Україні політичні партії та об’єднання дотримуються чинного законодавства і власних статутних положень. Правоохоронні органи, насамперед Служба безпеки і Генеральна прокуратура, мають жорстко реагувати на всі спроби розгортання в нашій країні будь-якої діяльності, здатної підірвати основи держави, посіяти серед людей розбрат і ворожнечу, підігріти екстремістські настрої.

«Правоохоронним органам і спеціальним службам потрібно рішуче застосовувати весь інструментарій протидії, наданий Законом. Млявість у цьому питанні обернеться проти суспільства і держави». - підкреслив Балога.

Балога також вказав, що громадськість вже засудила скоєний акт вандалізму на Говерлі.

«Знущання над національними символами не залишило байдужим жодного українця. Осудлива реакція на боягузливий, підступний злочин засвідчила, що Прапор і Герб України для її громадян означають набагато більше, ніж це уявляють всілякі негідники. Упевнений, що цей інцидент викликав зворотній ефект: він лише зміцнив патріотизм українців», – підкреслив Глава Секретаріату Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.