Російські власники “Дніпрогазу” не вважають себе винними у трагедії

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.10.2007 19:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4006

Газопостачальна компанія “Дніпрогаз”, акціями якої опосередковано володіє компанія “Газекс”, не вважає себе винною стороною у вибуху газу в житловому будинку в Дніпропетровську.

Про це на прес-конференції заявив генеральний директор "Газекс-менеджементу" Андрій Пестов.

Ми не вважаємо себе винною стороною й поки провину нашу не визначено й не доведено", - сказав Пестов.

З його слів, слідство повинне з'ясувати реальні причини аварії.

Він зазначив, що матеріальна допомога, яку "Газекс" виділив потерпілим вибуху газу в Дніпропетровську, не є компенсацією.

Як повідомлялось, "Газекс" вирішила виділити по 500 тис. гривень сім'ям загиблих внаслідок вибуху газу в багатоповерховому будинку в Дніпропетровську.

У зв'язку з вибухом у Дніпропетровську прокуратура затримала за підозрою в службовій недбалості генерального директора "Дніпрогазу" Ігоря Іванкова, а також головного інженера "Дніпрогазу" і його першого заступника.

Газопостачальну компанію "Дніпрогаз" контролює російська компанія "Комплексні енергетичні системи", дочірньою компанією якої є "Газекс".

"Комплексні енергетичні системи" входять до групи компаній "Ренова", яку контролює олігарх Віктор Вексельберг.

Як встановила технічна експертиза, вибух природного газу стався з-за зносу систем автоматики на газорозподільчій станції. При тому аварійні служби "Дніпрогазу" не вжили необхідних заходів для врятування людей та їхнього майна.

23 людини загинули в результаті вибуху побутового газу в житловому будинку по вул. Мандриківській, 127 у Дніпропетровську, ще 17 потерпілих перебувають у лікарнях Дніпропетровська.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.