Фахівці Вексельберга або використовують машину часу, або брешуть

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 21.10.2007 12:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4009

Компанія “Дніпрогаз”, яку звинувачують у дніпропетровській трагедії, запевняє, що в аварії винні не її представники, а постачальник газу.

Комісія, створена "Дніпрогазом" стверджує, що у складі газу на момент вибуху в декілька разів було перевищено вміст кисню, що свідчить про низьку якість енергоносія й підвищену небезпеку для його використання в газових приладах.

Про це повідомив представник власника "Дніпрогазу" - компанії "Газекс-Україна" Валентин Землянський.

За його словами, вони вже звернулися до дніпропетровської прокуратури з проханням провести такий же аналіз палива у газорозподільних мережах мікрорайону "Перемога".

Як повідомлялося раніше, після трагедії головного інженера, ген. директора "Дніпрогазу" та його заступника взяли під варту.

Згодом, у "Дніпрогазі" пообіцяли сплатити за кожного загиблого по півмільйона гривень. Відповідну угоду з родичами жертв газовики мають підписати у наступний понеділок. Але буквально вчора вони заявили, що не вважають себе винними у вибуху газу в багатоповерхівці, внаслідок якого загинули 23 людини, 17 перебувають у лікарнях, а решта мешканців лишилися житла. Газовики вважають, що слідство повинне з'ясувати реальні причини аварії.

Від “Аратти”: цинізм та відсутність будь-яких якостей, притаманних людині, характерні для російських олігархів - явище загальновідоме. Тому, в поведінці Вексельберга щодо вибуху у Дніпропетровську ми не вбачаємо нічого особливого.

Принагідно зазначимо, що загально відомо(і це підтверджується і показами свідків, і заключенням експертизи) безпосередньою причиною вибуху став надлишковий тиск в газовій мережі, яка до цього не пристосована. Також, очевидно, що аварійна автоматика яка мала б за призначенням скинути надлишковий тиск у атмосферу - не спрацювала: ні на рівні газорозподільчої станції, ні на рівні транспортної мережі трубопроводу, ні на рівні вводу у житловий будинок, що в СРСР передбачалося будівельним стандартом безпеки.

Отже, очевидна системна відсутність належного обслуговування технічних пристроїв, що також передбачено стандартами експлуатації газових мереж. А це, в свою чергу свідчить лише про одне: у гонитві за надприбутками власник, тобто мільярдер Вексельберг, плювати хотів на життя та безпеку українців, свіідомо і умисноскорочуючи і персонал, і витрати на обслуговування устаткування. В іншому випадку - може йтися виключно про теракт чи диверсію.

Зараз, він так само цинічно, робить усе, аби “відмазатися” від скоєного злочину. Заява так званих фахівців про невідповідність хімічного складу газу, який подавався у будинок на момент вибуху, як причини аварії, може засвідчити хіба що про хворобливу уяву заявника. Бо у протилежному випадку - повинно мовитися про застосування машини часу. Хоча ї навіть її ніявність(тобто “хімічна версія”) аж ніяк не пояснює обставину надликового тиску у мережі та очевидний факт неробочого стану не те що автоматики, а й ручних заслонок, які безпосередньо перед вибухом, намагався закрити директор “Дніпрогазу” разом із заступником.

Можемо сміливо прогнозувати, що у разі провалу “хімічної версії” вибуху, не без допомоги тієї ж “машини часу”, російські фахівці, уважно обстеживши руїни будинку, знайдуть “чеченський чи грузинський слід”. Бо знайти в Україні “український слід” було б надто кумедно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.