Спекулянти правлять бал на ринку нерухомості. За сприяння держави

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.10.2007 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4011

Експерти будівельного ринку оцінюють корупційну складову у вартості 1 кв. м житла на рівні 30%.

Про це повідомила директор компанії Кийбуд Оксана Данилець.

На її думку, держава зобов'язана більш виважено підходити до регулювання процесів на ринку нерухомості.

"Мова йде про контролюючі функції й іпотечні механізми. Поводження спекулянтів, неадекватність дозвільної системи, неповороткість бюрократичного механізму і спекулятивні тенденції ринку будівельних матеріалів - усе це є тими факторами ризику, що у кінцевому рахунку спричиняє подорожчання квадратного метра для кінцевого споживача", - сказала вона.

Данилець зазначила, що в різних випадках корупційна складова вартості житла може коливатися від 20 до 50%.

"Мова йде про різний рід механізмів комунікації з представниками державних дозвільних і наглядових органів", - наголосила вона.

На думку директора Кийбуд жорсткість позицій держави на ринку житла, впорядкованість зможуть знизити кінцеву вартість квартири для споживача до 30%.

У вересні АМКУ заявив, що численні відрахування будівельних компаній у місцеві бюджети є основною причиною подорожчання житла.

Від “Аратти”: навряд чи ця новина когось здивує. Навпаки, про коруцію, шахрайство та відверті сепекулятивні оборудки зараз не каже хіба що лінивий.

Проте, ні керівництво держави, ні правоохоронці аж ніяк на це не реагують. Навіть не намагаються імітувати галасливо-пропагандистську кампанію “боротьби” із цим чинником суспільної нестабільності у державі.

І само по собі виникає закономірне питання: а навіщо нам, громадянам, таке керівництво держави і такі правоохоронні органи? Бо ж занадто дороге це задоволення: утримувати армію корупціонерів і водночас годувати знахабнілих спекулянтів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.